Nea Radio

Semitrailer prøvde seg på Riastvegen

Semitrailer på veg over vinterstengte Riastvegen Foto: Privat

Forsøket på å bli årets første over fjellet mislyktes - Ble stående bom fast på Målåsetre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2019 kl 22:14

Riastvegen er som den pleier på denne tiden av året, vinterstengt, og ofte går det mot pinse før veien blir brøytet og åpnet for trafikk. Men det har tydeligvis ikke de som programmerer gps-er for bruk i biler, fått med seg.

Onsdag fikk skiturister som befant seg i nærheten av Målåsetre i Ålen seg en overraskelse. Vanligvis så er det en og annen snøscooter som brummer forbi, men nå skyltes motorduren en stor semitrailer som kom kjørende opp veien fra Reitan.

Veien er brøytet opp til parkeringsplassen på Målåsetre og der ble det bom stopp for lastebilen.

Et vitne til hendelsen sier til Nea Radio at sjåføren nok hadde stolt på gps-en i bilen som foreslo Riastvegen som førstevalget på veg nordover.

Semitraileren ble stående bom fast ved bommen og sjåføren klarte heller ikke å få snudd bilen. Derfor måtte det bilberger til for å hindre at traileren ble stående til utpå sommeren når veien blir brøytet og åpnet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bergingsbil måtte til for å få snudd semitraileren. Foto: Privat

Lignende hendelser der sjåfører stoler blindt på forslag fra gps-er dukker stadig opp. Blant annet har utenlandske vogntog flere ganger sakset og blitt stående bom fast på veien mellom Sundet og Galåen i Røros.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...