Nea Radio

Selger mesteparten av tomten

Granby gård selger store deler tomten til Granby AS. Foto: Arkivfoto

På fredag var det signeringen av papirer på Granby gård.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det nystiftede selskapet Granby AS av Ola Morten Eidem og Per Ove Aftret, kjøper store deler av tomten til grunneier Inger Granby.

– Vi kjøper mesteparten av tomten som ligger oversiden av fv. 705, forteller daglig leder i Granby AS, Ola Morten Eidem.

Målet med kjøpet er å omregulere området til næringsareal i sin helhet.

En telefonsamtale

– Totalt er det snakk om ca. 210 mål fra Granby eiendommen, så er vi i forhandlinger med noen andre grunneiere om eiendommer som ligger like ved og blir vi enige med de så blir det totalt ca. 400 mål, forteller Eidem og legger til. Får vi forhandlet ferdig alt som er i planen, så vil 260 mål gå til næringsareal og 130 mål til boligtomter.

– Hva var det som satte i gang ideen om kjøpet?

– Det startet i sommer. Jeg viste at Selbu kommune drev forhandlinger med Inger Granby om å kjøpe en del av tomten, men det var ca. halvparten av det vi kjøper nå. Jeg har vært jevnlig i kontakt med Per Ove Aftret å i en telefonsamtale kom vi inn på ideen om å det var aktuelt for oss å kjøpe deler av tomten, forteller Eidem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ola Morten Eidem, daglig leder i ny stiftede Granby AS. Her fra en tidligere anledning, da han var med og åpnet Selbustien. Foto: Ola Bjerken

God forhandlingsperiode

Etter at Ola Morten Eidem og Per Ove Aftret ble enige om å undersøke muligheten, tok Ola Morten kontakt med Inger Granby og Åge Sandvold.

– Etter at Per Ove og jeg ble enige om å undersøke muligheten for et kjøp i midten av juli, så har det vært en god forhandlingsperiode med Inger og Åge. Det er mye som skal på plass, riktig pris selvfølgelig, men det er jo veldig mye annet og, så vi har brukt tre måneder til å komme til enighet. Parallelt så har vi vært i forhandlinger med andre grunneiere også.

– Vil du nevne noe om de andre grunneierne pr. nå?

– Nei, av hensyn til at det ikke er noe som er signert enda. Jeg har jobbet i mange år i forsikringsbransjen og der hadde vi et standartutrykk. Vi festet ikke før vi hadde fått utbetalt provisjon. Sånn er det her også, understreker Eidem.

Første spadetak

– Håpet er at første spadetaket for boligområdet blir tatt allerede neste vinter, men for næringsområdet er det en mer omfattende jobb i forhold til omregulering, så der tror jeg ikke vi starter med utbyggingen før 2022. Er vi heldige og alt går på skinner, så står den første bedriften på plass 2023, avslutter Eidem.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...