Nea Radio

Plukket ut blant over 50 søkere

Selbujenta Malin fikk jobb på slottet

Malin Mosleth jobber ved Det kongelige slott. Foto: Privat

Som en del av førstegangstjenesten trakk Malin og fire andre det lengste strået i kampen om å få en stilling på slottet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Veien fra lille Selbu og frem til å jobbe på slottet har ikke bare vært enkel i følge Malin Mosleth, men en tøff rekruttperiode i førstegangstjenesten har ikke stoppet henne i å gi alt for å få den stillingen hun ønsket i forsvaret.

- De første ukene var tunge og tøffe, fordi det er litt rart å komme fra ei lita bygd som Selbu og så skal du til Terningmoen og videre til Oslo. Det er litt stort, men nå går det ganske bra, sier Malin.

Jobb ved det Kongelige slott

I stillingen bidrar hun til driften ved hoffet, i intern og ekstern budtjeneste i tillegg til andre arbeidsoppgaver ved slottet. Det skal leveres post og aviser både ved Slottet men også ute i Oslo. De kjører også ut på andre oppdrag de blir tildelt. Det var totalt 50 søkere på de fem stillingene som var tilgjengelige, og fem heldige rekrutter ble plukket ut til tjenesten.

- Jeg ble jo litt sjokkert over at jeg fikk muligheten, og jeg jublet som bare det fordi jeg hadde mest lyst til å bli det. Så det var stas, sier Mosleth.

Mye støtte hjemmefra

Etter at hun fikk stillingen har hun fått mye respons fra hjemkommunen.

- Det må jeg faktisk nevne, det er veldig stas at jeg har fått så mange kommentarer på sosiale medier, telefoner og meldinger fra kjente og nær familie fra Selbu. Det setter jeg veldig pris på, sier hun.

Etter hun er ferdig i stillingen ved slottet ønsker hun å komme hjem til Selbu. Da står påbygging til generell studiekompetanse ved Selbu videregående skole på planen før hun håper å flytte til Trondheim for videre studier.

Spørsmålet alle lurer på

I en jobb ved slottet er det ikke til å unngå å lure på om selveste kongen og dronningen noen gang dukker opp i gangene.

- Jeg kan faktisk nevne det at hvis jeg treffer på dem så får jeg snakke med dem, og det er litt stas, sier Malin Mosleth.

Hør intervjuet med Malin:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...