Nea Radio

Person smittet av sørafrikansk mutasjon:

Besøkte en rekke butikker i Trøndelag

Den smittede var her: Coop Prix på Hell er en av flere butikker i Stjørdal, Selbu, Trondheim og Orkland som har hatt besøk av en person som er smittet med den sørafrikanske mutasjonen av koronaviruset. Foto: Erlend Engan

Ved smittesporing har kommuneoverlegen i Værnesregionen blitt gjort kjent med at en person er smittet med den sørafrikanske mutasjonen av koronaviruset.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2021 kl 11:07

Personen skal ha vært til stede på flere butikker i Selbu og Stjørdal, melder Selbu og Stjørdal kommune i en felles pressemelding, natt til tirsdag.

Denne varianten er kjent for å smitte selv ved lite kontakt, og personer som har vært til stede på omtrent samme tid bes bestille koronatest snarest mulig i sin hjemkommune. Ved bestilling må man oppgi hvilken butikk man har vært innom.

– I ventetiden på prøveresultatet vil vi at både du og alle i din husstand skal holde seg unna andre, i frivillig karantene. Dette er det viktig at du følger til punkt og prikke, viruset er svært smittsomt, heter det i pressemeldingen.

Personen har besøkt følgende butikker, torsdag 11. fenbruar:

Best Selbu - ca klokken 14.30-15.30

Coop Prix Hell og Hellsenteret (REMA 1000 og Intersport) - ca klokken 16.00-17.00

Tirsdag formiddag melder Adresseavisen at den smittede også har besøkt flere butikker i Trondheim og Orkland.

Saken fortsetter under bildet.

Hadde besøk av smittet: En person smittet med den sørafrikanske mutasjonen av koronaviruset har vært innom Hellsenteret og andre butikker i Stjørdal, Selbu, Trondheim og Orkland. Foto: Erlend Engan

Last ned smittestopp

Kommunen oppfordrer på det sterkeste samtlige innbyggere i Værnesregionen til å laste ned og ta i bruk appen Smittestopp.

– Om mange nok bidrar vil vi på denne måten få en mer effektiv og målrettet smittesporing, som igjen kan hindre mer inngripende og generelle tiltak, står det i pressemeldingen.

Saken fortsetter under bildet.

Last ned: Nå bes alle i Værnesregionen om å laste ned appen "Smittestopp", for en mer effektiv og målrettet smittesporing. Foto: FHI

Appen Smittestopp benytter bluetooth-teknologi til å kommunisere med andre telefoner som har Smittestopp installert, og fungerer ved at telefonen utveksler tilfeldige anonyme nøkler med andre telefoner du kommer i næheten av. Smittestopp lagrer all informasjon lokalt på telefonen din og deler ikke informasjon om hvem du er med noen andre, med mindre du selv velger å registrere deg som smittet.

De du har vært i nærheten av vil via appen få et varsel om at de har hatt nækontakt med en smittet person, slik at de kan gå i karantene og teste seg så fort som mulig. De vil aldri få vite hvem du er. Appen kan lastes ned her.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...