Nea Radio

Ordføreren vil utvide frisbeegolfbanen - Den lokale klubben lukter på NM-søknad

Aleksander Miljius og André Adolfsen fra Stjørdal Frisbeegolfklubb er imponerte over aktiviteten ved anlegget. Foto: Per-Erik Ofstad

-Norges tøffeste bane, mener Frisbeegolf-miljøet - Nå kan suksess-banen på Årsøya få nok et løft.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Frisbee Golf Norge har foretatt en objektiv matematisk utregning for å kåre den tøffeste og vanskeligste banen i Norge. Banen som er rangert som den aller tøffeste for norske spillere å bryne seg på ligger på Årsøya.

-Det er både artig og overraskende, sier ordfører Ole Morten Balstad om kåringen, og fortsetter; å gå rett opp på ett år, det er jo imponerende.

-Den er hard teknisk, men det er en utrolig vakker bane. Det er egentlig en bane som funker for alle sammen. Folk får bare spille etter egen evne, sier André Adolfsen fra Stjørdal Frisbeegolfklubb.

Topp 3 i kåringen:

1. Årsøya, NC-banen 2019, Selbu
SSA ligger på 56,89 kast etter 358 runder ( par 57)
1000-rating: – 0,11

2. PCS-open, Øverås, 2019
SSA ligger på 61,86 kast etter 209 runder ( par 62)
1000-rating: – 0,14

3. Krokhol Standard, Oslo, 2020
SSA ligger på 60,61 etter 1592 runder ( par 61)
1000-rating: – 0,35

Banen kan bli dobbelt så stor neste år

-Det har vi snakket om, og vi fikk jo en liten boost når vi så at vi ble kåret til den beste banen. Da begynte vi med en gang å tenke på hvordan vi skal få til 18 hull, sier Balstad. Dagens bane har 9 hull, men skal vi tro ordføreren kan man få en bane på full størrelse allerede neste år.

-Jeg kan ikke love at vi får det til i år, men at vi skal få det gjort ferdig slik at vi kan bygge i starten av 2021. Det håper vi på, sier ordføreren.

Ordføreren om en eventuell utvidelse, den nye stien og kåringen.

Kan bli en bra NM-arena

Aleksander Miljius, leder i Stjørdal Frisbeegolfklubb, tror øya og klubben på sikt kan bli vertskap for et norgesmesterskap.

-Det hadde vært gøy å søke på norgesmesterskap et år. Det ville vært stort, så det er drømmen, sier lederen.

Klubb-kompanjong Adolfsen mener området er perfekt for et arrangement av denne størrelsesorden.

-Det er utrolig mange fine muligheter her på banen. Vi har overnattingsmuligheter, kjøkkenmuligheter og det er generelt et veldig flott område. Her tror jeg vi kunne fått til et kjempeflott arrangement.

Norgescup i september

Første helga i september arrangerer Stjørdal Frisbeegolfklubb norgescup på Årsøya for andre gang. Frisbeegolf er en idrett hvor det er enkelt å opprettholde avstand, og det er enda mange måneder igjen til september - derfor tror man det vil la seg gjøre å gjennomføre arrangementet.

-Det er allerede fulltegnet, så det blir gøy, sier Miljius.

Frisbeegolf er faktisk en idrett som opplever økende aktivitet etter coronakrisen inntraff. Det har nok noe å gjøre med folks fokus på å komme seg ut. Med frisbeegolf kan man komme seg ut og ha det gøy uten at smitterisikoen er stor.

-Hvordan kan man komme i gang?

-Invester i et billig starter set med golfdiscer, anbefaler Adolfsen. Disse discene har helt andre flyveegenskaper enn den klassiske bensinstasjon-frisbeen og koster ikke mer enn 300 kr. hos en sportsforretning. Miljius hinter også til at det vil bli opprettet en Facebook-gruppe for alle frisbeegolf-interesserte i bygda innen kort tid.

Frisbeegolf-entusiastene om banen, NM og hundrevis av frisbeer i elva.

Slik forklares den matematiske utregningen

-Vi har brukt «discgolfmetrix» sine databaser og sett på en rekke tall for 30 av landets mest kjente og brukte baner. Spesielt har vi lagt vekt på den såkalte SSA ( Scratch Scoring Averages) som svært enkelt forklart er et snitt av alle resultater, samt ikke minst forteller noe om hva en 1000-ratet spiller er forventet å spille banen på – og dermed har vi en god pekepinn å gå ut i fra.

-For at en bane skal få en rating må det ha vært spilt minimum 100 runder av spillere som har rating. Da først får man tallgrunnlag nok. Alle baner på vår topp 30-liste har over 140 registrerte runder, og grunnlaget skal dermed være godt."

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...