Nea Radio

Nea Radio

- " La fjella leve"

"La fjella leve" var hovedparolen for arrangementet i Kalvåa i Selbu. Foto: Andreas Reitan

“La fjella leve” var hovedparolen for de omkring hundre som hadde møtt fram for å protestere mot vindkraftutbygging i Stokkfjellet i Selbu søndag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2019 kl 22:41

Plakater, bannere, lavvo, reinskjøtt, joik og appeller.

De tre arrangørene, Riast/Hylling og Essand reinbeitedistrikt samt naturvernforbundet i Sør-Trøndelag var svært godt fornøyd med både oppmøte og gjennomføring da de inviterte til protestmarkering mot vindkraftverk i Stokkfjellet i Selbu.

Solidaritetshilsen fra urfolk i Guatemala og Colombia Foto: Andreas Reitan

Til Kalvåa hadde også urfolk fra Guatemala og Colombia kommet for å vise sin solidaritet.

Appell ved Maajja-Krihke Bransfjell Foto: Andreas Reitan

For oss ungdommer handler dette om framtida, sier Maaja Krihke Bransfjell fra Brekken, og får støtte fra Maja Kristine Jåma fra Fosen. - Vi vet godt hva dette handler om, sier hun.

Maja Kristine Jåma Foto: Andreas Reitan

- Rettighetsspørsmål stadig viktigere

- For samepolitikerne er dette et varsel om at rettighetsspørsmål fortsatt må settes høyt på agendaen. Det sa Per Mathis Oskal fra Sametingsrådet hadde også tatt turen til Selbu.

Per Mathis Oskal representerte Sametingsrådet Foto: Andreas Reitan

Arrangørene, fra venstre: Laila M Bergstrøm (Saanti sijte), Hallgeir Frøseth Opdal (Naturvernforbundet i Trøndelag), Unni Fjellheim (Gåebrien sijte) og til høyre, konferansier Mahke Bransfjell. Foto: Andreas Reitan

Kulturinnslag ved Frode Fjellheim Foto: Andreas Reitan

Plakat Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...