Nea Radio

Tor Espen var førstemann

SNØSKUTERENTUSIAST: Tor Espen Sundan med sin Ski-doo Bamse fra 1982. Foto: Per Magne Moan

Holtålens første snøskuterløype for rekreasjonskjøring åpnet 1. nyttårsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2019 kl 15:26

– Nesten en av fem holtålinger har en skuter og da må vi også tilrettelegge løyper. Det sier leder i Holtålen Snøskuterklubb Atle Engan til Nea Radio like etter at kommunens første snøskutertrasé ble åpnet 1. nyttårsdag.

Saken fortsetter under bildet

TROSSET DÅRLIG VÆRVARSEL: Mange var ivrige på å teste nyløypa. Foto: Per Magne Moan

Meteorologene hadde på forhånd spådd heller dårlig vær, men en god del snøskuterinteresserte hadde likevel møtt fram til parkeringsplassen ved Litj-Rena, for å overvære åpningen, som ordfører Jan Håvard Refsethås stod for.

Førstemann

Tor Espen Sundan fikk æren av å være den første som la i vei, med sin Ski-doo Bamse fra 1982, tett etterfulgt av en Aktiv Alaska fra omtrent samme årgang. Deretter fulgte 10-12 andre ekvipasjer som ville bruke årets første dag til skuterkjøring.

Sundan skulle, om skuteren ville gå så langt, kjøre til familiens seter inne i Gauldalen. Andre skulle lenger inn på fjellet.

Saken fortsetter under bildet

DE FØRSTE: Et par veteraner fikk kjøre først. Foto: Per Magne Moan

Vil ha flere løyper

Atle Engan har i tillegg til å være leder i snøskuterklubben, også vært prosjektleder for arbeidet med skuterleder i Holtålen. Han sier at løypa som nå åpner er 4 mil lang, men klubben vil jobbe med 10-12 mil utover dette, blant annet til Hessdalen og Haltdalen. Også mot Røros er det planlagt trasé.

Det at løypa starter helt nede i sentrum av kommunen er også unikt sier Engan.

Gauldalsløypa, som nytraséen heter, har tre parkeringsplasser - ved Litj-Rena, Flya og Målåsetre. Løypa går fra Ålen sentrum til Riasten og til kommunegrensa til Tydal. Her kan man kjøre videre på de regulerte løypene i Tydal og videre til Selbu.

Dagskort koster 250 kroner, mens man må ut med det dobbelte for et sesongkort. Det må kjøpes kort i alle kommuner man kjører i, og dette blir det informert om når man krysser kommunegrensa.

Saken fortsetter under bildet

ÅPNINGA: Løypa ble offisielt åpnet av ordfører Jan Håvard Refsethås. Leder i skuterklubben, Atle Engan, holdt roperten. Foto: Per Magne Moan

Engan sier at dersom det er is på Gaula, så kan man kjøre over elva til Circle K for bensinfylling, om det skulle være nødvendig. Det jobbes også med å forlenge løypa slik at man kan få parkere ved meieriet i Ålen sentrum.

Hør intervju fra åpninga her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...