Lasskjørerne hengte opp Unionsflagget

Unionsflagget som blir heist på hver eneste Forbonderiksdag. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Åtte lasskjørerlag fra Norge og Sverige som hvert år kjører til Rørosmartnan samla seg for Forbonderiksdagen i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvor lenge siden er det siden sist gang Unionsflagget ble heist i Selbu ? Det er vel fort noen år siden, men sist helg ble det heist på nytt under den 15. Forbonderiksdagen som ble arrangert ved B.Langseth Arena i Selbu.

Vertskapet var Selbu Lasskjørarlag. Formålet med riksdagen er å samle de åtte lasskjørerlagene som hvert eneste år ivaretar tradisjonen med å kjøre fra ulike steder i Norge og Sverige til Rørosmartnan.

Flagget ble heist akkompagnert av Oddbjørn Skjei fra Elvran.

I intervjuet hører du også Lillian Sandnes fra Rørosmartnan, Eli Riset som er sekretær valgt på livstid, Jon Arne Stokke fra Selbu Lasskjørarforening og ordfører for riksdagen, Sigurd Svendsen.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Starter opp bilkollektiv på Røros

Starter opp bilkollektiv på Røros

Initiativtaker Kerstin Ulrich skal selge bilen så fort Trondheim Bilkollektiv er på plass i Røros.

Bom på fv 30 og scooterløyper på saklista i kveld

Bom på fv 30 og scooterløyper på saklista i kveld

Kommunestyremøte i Holtålen

Advarer mot å lade bilen fra vanlig kontakt

Advarer mot å lade bilen fra vanlig kontakt

I en nylig publisert brannrapport konkluderes det med at årsaken til at et bolighus brant ned til grunnen skyldes lading av elbil fra vanlig kontakt.

Norge i digitalt førersete

Norge i digitalt førersete

Norge utklasser Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Spania når det kommer til digitalisering av offentlige tjenester, ifølge ny måling.

Årets Økobonde 2018

Årets Økobonde 2018

Grindal Ysteri AS fra Rennebu til topps.

Verdensdagen for diabetes

Verdensdagen for diabetes

Fokus på "den nye folkesykdommen"

175 000 tusen nordmenn lever med udiagnostisert diabetes. I dag har det blitt aksjonert over hele landet for å få mennesker til å teste blodsukkernivået.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...