Nea Radio

– Måten lokaldemokratiet blir kneblet på, synes jeg er uakseptabelt

Greni er provosert av Elvestuens svar

Hun lurer på om det eksisterer egne regler for Holtålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2019 kl 23:11

Heidi Greni stilte før helga spørsmål til kommunal og moderniseringsminister Monica Mæland (H) om Fylkesmannens stenging av Gauldalsløypa.

Spørsmålet ble videresendt til klima- og miljøminister Ola Elvestuen, som konkluderte med at det ikke blir anledning å åpne Gauldalsløypa kommende vinter, i påvente av utredning av det ornotoligiske mangfoldet langs deler av traseén.

Egne regler for Holtålen

Greni sier til Nea Radio søndag kveld at hun er overrasket over Elvestuens svar og hun sier hun blir provosert over at det ser ut som om det eksisterer egne regler for Holtålen når det gjelder skuterløyper.

– Det ser ut som om det stilles andre krav til Holtålen enn til nabokommunene som har fått på plass slike løyper. Det kommer jeg ikke til å akseptere, sier hun og mener det ikke foreligger krav om ornotologisk kartlegging andre steder enn langs Gauldalsløypa.

Arrogant av statsråden

Hun sier kommunen har bedt om dialog med Fylkesmannen og Greni håper at man da kommer fram til en løsning, slik at dette ikke sparker beina unna på de næringsdrivende som har startet opp.

Hun synes det er arrogant av Elvestuen når han sier i sitt svar at dette er helt uinteressant for næringslivet da løypa kun har eksistert i ett år og at det sikkert ikke er noen som har tatt det for gitt at dette skulle fortsette.

Greni sier hun kommer til å fortsette å legge press på denne saken, både som lokalpolitiker og stortingspolitiker.

Regjeringa lovet mindre overkjøring av lokale vedtak

– Regjeringa har lenge snakket om at de i langt større grad vil respektere kommunestyrevedtak. Det snakket de om i valgkampen og så skjer dette her. Vi har flere eksempler i Holtålen på total overkjøring som jeg mener er helt uakseptable, sier hun og sikter til Fylkesmannen oppheving av lokalpolitiske vedtak om gjenoppbygging av hytte og bruk av elektrisk båtmotor på mindre sjøer.

– Måten lokaldemokratiet blir kneblet på, synes jeg er uakseptabelt, sier hun.

Fylkesmannen opphevet vedtaket om Gauldalsløypa etter klage fra blant annet en del hytteeiere. På spørsmål om hva denne saken gjør med Ålen og Holtålen, sier hun:

– Det er fryktelig synd om noen få skal klare å ødelegge den optimismen og positivismen dette har ført med seg.

Hør intervju med Heidi Greni her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...