Nea Radio

Åpner Armfeldt-museum i Haltdalen

– Vi planlegger å åpne Armfeldtmuseum i Gammelgården i Haltdalen under Bygdaliv i midten av juni neste år, sier leder i Armfeldt Karoliner-utvalget i Holtålen, Jann Rønning. Foto: Nils Kåre Nesvold

I forbindelse med 300-årsmarkeringen siden general Carl Gustaf Armfeldt og Karolinerhæren herjet i Trøndelag, planlegger Holtålen kommune i samarbeid med Museene i Sør-Trøndelag (MiST) å åpne et permanent Armfeldtmuseum i Gammelgården i Haltdalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2017 kl 21:36

– Det er satt av 625.000 kroner i kommunens investeringsbudsjettet for neste år til museet, bekrefter enhetsleder Kultur og Næring, Olve Morken.

Hovedmarkering i Trondheim

Myndighetene har bestemt at det skal være en 300-årsmarking i Trondheim. I tillegg ønsker Holtålen å finne arenaer for å markere hendelsene i egen kommune.

Idédugnad i Haltdalen

Torsdag 30. november inviterer kommunen til idédugnad i Gammelgården om ulike Armfeldt-markeringer i kommunen. På møtet vil også varaordfører i Tydal, Børge Hanssen, orientere om planene og arbeidet i Tydal. I tillegg blir det gitt orienteringer om status i Holtålen.

Museet åpner under Bygdaliv

– Planen er at Armfeldtmuseet åpner under Bygdaliv i Haltdalen i midten av juni neste år. Karolinere tilbrakte om lag ei uke i Haltdalen i 1718 før de tok turen over til Tydal. Dette var en krigssituasjon, og det gikk hardt utover sivilbefolkningen og soldatene til Armfeldt, sier i Armfeldt Karoliner-utvalget i Holtålen, Jann Rønning:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...