ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Salget av ARK-bygget i Selbu:

Mener Balstad vil ha fokus vekk fra saken

Åsmund Sjøberg fra Selbu SV aviser at han farer med korrupsjonsanklager og mener ordføreren vil ha fokus vekk fra saken.

Åsmund Sjøberg fra Selbu SV avviser at han farer med korrupsjonsanklager og er overrasket over den kraftige reaksjonen fra ordføreren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2022 kl 11:03

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Åsmund Sjøberg fra Selbu SV er overrasket over at ordfører Ole Morten Balstad reagerer så kraftig på at SV vil komme med en interpellasjon på kommunestyremøtet førstkommende mandag.

Her stiller de spørsmål rundt salg av et forretningsbygg i sentrum. Sjøberg sier at det samme spørsmålet ble fremmet av Høyres representant i formannskapsmøtet - uten at gode svar ble gitt. Nå spekulerer han i om dette er en avledningsmanøver fra ordføreren.

– Jeg har lest saksfremlegget fra formannskapet og opplever at det ikke svarer ut hvorfor man ikke kan kjøre en åpen saksprosess, og ei heller fremkommer det om avtalt pris er på bakgrunn av en innhentet verdivurdering av en nøytral part. Når kjøperne har så tette bånd til ledelsen i kommunen, er det helt naturlig å stille spørsmål om prosedyrene rundt salg av kommunal eiendom. Det samme spørsmålet ble fremmet av Høyres representant i formannskapsmøtet - uten at gode svar ble gitt, sier Sjøberg.

Han avviser at han farer med korrupsjonsanklager og mener at ordfører Ole Morten Balstad nå vil ha fokus vekk fra saken.

– Så er det ikke slik at det er jeg som skal svare for noe i kommende kommunestyremøte. Jeg har sendt inn spørsmål for å få bedre og mer oppklarende svar av ordføreren. Det forventer jeg å få. At Balstad nå går så kraftig ut mot helt legitime spørsmål, tolker jeg som et forsøk på å vri fokus vekk fra hva dette egentlig handler om; spørsmål om åpenhet i salgsprosesser når kommunen skal selge eiendommer. Det er en viktig prinsipiell diskusjon - også i Selbu. På bakgrunn av det som har kommet frem så langt mener jeg det kan være god grunn til at alle salg av kommunal eiendom bør være åpne i fremtiden. Så får vi se om det kommer oppklarende svar omkring dette i møtet på mandag, sier han.

Hør intervju med Åsmund Sjøberg her:

Nøkkelord

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.