Nea Radio

Tydal under press, men leverer fortsatt

TYDAL RÅDHUS: Formannskapet har behandlet rådmannens forslag til årsmelding og årsregnskap. Foto: Andreas Reitan

Formannskapet i Tydal behandlet årsmelding og årsegnskap.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lille Tydal sliter med en betydelig nedgang i inntektene siste år. Først og fremst skyldes det tapte kraftinntekter.

Til tross for at det økonomiske handlingsrommet er betydelig svekket sammenlignet med hvordan det har vært, kom Tydal kommune likevel ut med et mindreforbruk på rundt 1,5 millioner kroner for fjoråret. Også disposisjonsfondet var solid, på 19 millioner ved
utgangen av året.

- I likhet med andre kommuner står vi i framtida overfor store utfordringer på velferdsområdene når det gjelder den faglige kompetansen,
rekruttering og økonomi. Uten tjenestesamarbeidet i Værnesregionen har vi ikke klart å levert innenfor flere
av våre tjenesteområder, skriver rådmann Heidi Horndalen i årsmeldinga.

Tydalssamfunnet er under press, med nedgang i antall innbyggere, få barn i barnehage og skole og økende antall eldre.

- Med krav fra sentrale hold om økt effektivisering og nye lovpålagte oppgaver blir dette en større og større utfordring for en liten kommune som Tydal. Til tross for dette litt mørke bildet har vi et stort og godt tjenestetilbud til innbyggerne våre, skriver Horndalen.

Hun påpeker også at selv om det regnskapsmessige resultatet er greit nok, så vil kommuneøkonomien rammes ytterligere ved nye tap av kraftinntekter, renteendringer og kommende endringer i befolkningssammensetning.

- Tilrettelegging av tjenester for innbyggerne og næringslivet er hovedoppgaven til kommunen. Vi må hele tida ha fokus på å utvikle bedre tjenester og tiltak som kommer innbyggere og tilreisende til gode. Medarbeiderne og økonomi er to avgjørende faktorer i utvikling av tjenester .I kommunen må det hele tiden jobbes med læring, fornyelse og innovasjon for å videreutvikle og forbedre de tjenester vi leverer.
Effektivisering av organisasjonen er noe som det må settes enda større fokus på i årene som kommer, skriver rådmannen og peker på viktige satsingsområder:

 Arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel er undersluttbehandling
 Åpning av rekreasjonsløyper for snøscooter
 Godt samarbeid med frivilligheten
 Kontinuerlig barnehageopptak
 Åpning av Tydal kulturhus
 Vann og kloakk i hytteområder
 Tilrettelegging av prosjekter innenfor reiselivsnæringen.

- Det blir i framtida viktig å finne gode prosjekter som kan gi økt antall arbeidsplasser. Næringsprosjekter som bygger på de fortrinn vi har i Tydal. For å legge til rette for gode prosjekter må vi ha infrastrukturen på plass. Det omhandler alt fra bl.a boligtomter, vann, vei, kloakk, løyper, stier, skilting og bredbånd, skriver rådmannen i årsmeldinga.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...