Nea Radio

Nea Radio

Tydal tar sats

TYDALUKE: Væktarstua Cup og Tydalsfestival'n skal ramme inn den planlagte Tydalsuka. Foto: Andreas Reitan

Formannskapet i Tydal er i dag invitert til å bruke nesten en million kroner til næringsarbeid i 2018.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2018 kl 11:06

Når næringssjef Mari Evjen i Tydal kommune sitt forslag til næringsarbeid for 2018 skal behandles av formannskapet mandag, ser det omtrent slik ut:

200.000 kroner til løyper og løypekjøring,
50.000 kroner til utvikling av sykkelturisme,
150.000 kroner til skilting og hjemmeside,
100.000 kroner til kompetanseheving i næringslivet,
100.000 kroner til prosjektet Mat i Tydal,
100.000 kroner til markedsføring og
100.000 kroner til organisering av næringsarbeidet.
100.000 kroner til ei Tydals-uke i juli, som skal starte med Væktarstua Cup og avsluttes med Tydalsfestival'n.

Her er administrasjonens saksframlegg:

Organisering av næringsarbeidet i Tydal kommune

Administrasjonen ble i kommunestyret 14.12.17 bedt om å utarbeide et forslag til prosjektplan
og fremlegge sak inkludert finansiering for politisk behandling. Administrasjonen finner det
naturlig å engasjere en utenforstående aktør til å gjøre denne jobben. Dette arbeidet er tenkt
parallelt med øvrig næringsarbeid og planlegges ferdigstilt sommeren 2018. Kostnader inntil kr.
100.000,- foreslås belastet Næringsfondet.

Opparbeidelse av løyper og løypekjøring

Kommunestyret bevilget 14.12.17 kr. 100.000,- i støtte til løypekjøring i Tydal Kommune.
I tillegg til innvilget beløp foreslås å bruke ytterligere kr. 200.000,- i 2018 og 200.000,- i 2019 fra Næringsfondet, til prosjektering og opparbeiding av nye/eksisterende skiløyper i Tydal. Det er blant annet behov for broer over flere bekker/elver, og andre tiltak for å tilrettelegge for sporkjøring så snart snøen legger seg om høsten. Dette arbeidet planlegges i samarbeid med løypekjøringsaktørene Stugudal Fjell/Tydal Ski, Tydal Løypepreparering og evt. Græsli IL.

Sti Naturpark Tydal – Sølisjøen

I henhold til folkehelseoversikten fra 2016 er det et stort behov for turstier i nærmiljøet der folk bor og i tilknytning til skole/barnehage. Det er allerede etablert sti fra 705-senteret til Tydal Naturpark med flere muligheter for pauser og aktiviteter i tilknytning til parken, med en stor gapahuk i enden av parken. Det samme gjelder rundt Sølisjøen der det også er bygd en gapahuk med muligheter for både grilling og kaffekoking.
Ved å lage denne gang- og sykkelstien vil det bli sammenhengende sti fra 705-senteret, opp til – og rundt Sølisjøen. Den planlagte nye stien er ca. 850 meter lang. Det vil her være nødvendig med en anbudskonkurranse, og den som får oppdraget vil få prosjektansvar for stien.
- Planlagt oppstart: Vår 2018
- Planlagt ferdigstilt: Høst 2018
- Finansiering: Prisantydning totalt kr. 250.000,- forskutteres
Spillemidler 125.000,- er med i kommunedelplan idrett/kultur
Mva kompensasjon 50.000,-
Kostnad Tydal Kommune 75.000,- (forbehold om tildelte spillemidler).
Innvilget til «prosjekt Opptur» i 2017.

Skilting og hjemmeside

Det er et stort behov for skilting og turmerking i Tydal. Dette gjelder alt fra skilt langs FV 705 til merking av turstier, skiløyper og sykkelløyper mm. Samt kart og brosjyrer. Her er det tenkt å bruke samme mal som turskiltprosjektet, så det blir samme stil som tidligere skiltprosjekt i
Tydal. Arbeidet er tenkt som et samarbeid mellom Tydal Kommune og frivillige lag og organisasjoner. Statens Vegvesen har ansvar langs FV 705. Hjemmesiden www.sylan.no har blitt en viktig markedsføringskanal for Tydal Kommune. Det er behov for oppgradering av siden med nye funksjoner. Det foreslås å bruke fra Næringsfondet kr. 150.000,- til skilting og hjemmeside i 2018, og kr. 150.000,- i 2019.

Tydalsuke

Ansatte ved sektor næring og landbruk planlegger ei Tydalsuke med aktiviteter og arrangement i hele bygda. Dette er tenkt i uke 28, der fotballhelga på Stugudal åpner uka, og Tydalsfestivalen avslutter uka. Det er veldig mye turister og tilreisende i Tydal i dette tidsrommet, og ved å ha mange tilbud og aktiviteter tror vi at flere blir i Tydal, fremfor å kjøre til f.eks. Røros og Funäsdalen disse dagene. Dette vil igjen generere inntekter i Tydal. Uka er tenkt gjennomført som et samarbeidsprosjekt mellom Tydal Kommune, næringslivet i bygda og frivillige lag og organisasjoner. Finansiering: Kr. 100.000,- belastes Omdømmefondet.

Kompetanseheving

Tydal Næringsforening (TNF) har hatt bransjemøter med næringslivet i Tydal, og gjennom disse møtene er det bl.a. avdekt behov for kompetanseutvikling, sertifisering og resertifisering hos ulike næringsdrivende. Tydal Kommune ønsker å bidra til dette. En mulighet er at Tydal
Kommune kan inngå en avtale med TNF, der TNF tilrettelegger og gjennomfører aktuelle tiltak for å møte disse behovene. Dette kan for eksempel gjøres gjennom kurs for enkeltbedrifter eller flere bedrifter samtidig der behovene er de samme.
Tid: Fortløpende i 2018
Finansiering: Inntil kr. 100.000,- belastes Næringsfondet.

Sykkelturisme

Tydal har veldig mange flotte turmål for syklister. Administrasjonen ønsker å utrede mulighetene for pakkeløsninger og skreddersydde sykkelturer, i samarbeid med aktuelle næringsaktører i Tydal. Ved å ha et konkret produkt er det svært viktig å komme i kontakt med
aktuelle turoperatører som kan formidle og selge opplevelsesturer i Tydal.
Finansiering: kr. 50.000,- belastes Næringsfondet.

Mat -kvalitet i hele bygda

Kan vi gjøre mat til noe unikt i Tydal? Tydal har førsteklasses råvarer og det blir foredlet mat av høy kvalitet her. Tydal Kommune ønsker å bidra og tilrettelegge for økt lokal produksjon, flere småskalaprodusenter, mer bruk av lokal mat hos serveringsstedene i Tydal, planlegging og
sammensetning av menyer og oppfølging av eksisterende produsenter.
Finansiering: kr. 100.000,- belastes Næringsfondet.

Markedsføring

Tydal har mye å tilby for enhver smak. Mange aktører har veldig gode produkter. Flere uttrykker utfordringer rundt markedsføring. Tydal Kommune ønsker å tilrettelegge og hjelpe aktørene å finne riktig markedsføringskanaler og videreformidle riktig kompetanse.
Finansiering: kr. 100.000,- belastes Næringsfondet.

Det vil under hvert enkelt tiltak bli vurdert å nedsette prosjektgrupper som sikrer fremdrift og gjennomføring i henhold til plan. Disponible midler for Næringsfondet og Omdømmefondet legges fram i møte 29.01.18.

Hurtiglader for elbiler vil bli vurdert i plan under tiltak 034: 5102 Sentrumsutvikling Ås, der det i Kommunestyret 14.12.17 ble avsatt inntil 1,5 mill. kr til stedsutvikling i Ås på strekningen Nygarden – Best-stasjonen. Finansieres fra disposisjonsfondet evt. låneopptak hvis mulig

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...