Nea Radio

Rekordhøst for Peder Morset folkehøyskole

STIPENDIATER: Malin Skjei og Robert Norli Hamnes er elever og stipendiater ved skolen. De fungerer som faddere for nye elever og hjelper til litt ekstra der det trengs. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Aldri før har elevtallet vært så stort. Oppstartsukene er i full sving ved Peder Morset folkehøyskole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

BLI KJENT
De første to ukene er satt av for at elevene skal bli godt kjent med hverandre, skolen og stedet. Det er mange konstellasjoner å finne sin plass i. Linja du går ved gir deg en klasse, huset du bor i gir deg et fellesskap hjemme og når elevene i dag drar på hyttetur er de delt inn i grupper på tvers av både linje og bofellesskap.

"Vi blir jo veldig sammensveisa, da. Det blir som en stor familie det her," sier Robert Norli Hamnes.

STIPENDIATER
Sammen med Malin Skjei er Robert stipendiat ved folkehøyskolen. Totalt er de fire elever med denne litt ekstra oppgaven.

"Man må ha gått et år på folkehøyskolen fra før, og da kan man søke om å bli stipendiat. Vi skal se til at alle blir med i fellesskapet og hjelpe til hvis vi ser at det trengs, en slags fadderordning," sier Malin.

NYE LINJER
"Friluftsliv og idrett" og "Design og håndverk" er linjer som har lange tradisjoner ved Peder Morset folkehøyskole, men i fjor ble de ansatte oppmuntret til å tenke kreativt rundt utviklinga av linjetilbudet. Dette resulterte i to ekstra linjer fra i høst: "Drone og kamera" og "MatLyst Italia". Begge linjene har blitt godt mottatt hos elevene og ble fulltegna ganske raskt. Lærer ved "MatLyst Italia", Sissel Leinum Kosberg, gleder seg til å sette igang:

"Vi starter med sanking, og tilbereder mat både ute og inne. Det blir fokus på bærekraft og kortreist mat, og vi håper på å få besøke noen av Selbus matbedrifter og lære litt av dem. Så skal vi etter hvert løfte blikket litt og lage og smake på mat fra hele verden, men hovedbolken handler om italiensk mat og kuliminerer i en linjetur til Piemonte. "

REKORD
Aldri før har elevtallet vært så stort ved Peder Morset folkehøyskole.

"Vi er nå oppe i 71 elever, og så mange har vi aldri vært før. Majoriteten av elevene våre kommer fortsatt fra Trøndelag, men vi har bergensere og tromsøværinger her også," sier rektor Arild Moen.

Moen kom inn i rollen som rektor fra 1.august i fjor, og han er svært fornøyd med arbeidskulturen ved skolen:

"Det er gledelig å se at de ansatte våger å bli med på å tenke nytt og dermed aktivt er med på å utvikle tilbudet vårt. De nye linjene har falt i smak, og vi jobber stadig med skolens potensiale og muligheter til å bli bedre."

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...