Nea Radio

Kommunale veger kan bli private

NEDKLASSIFISERING: 12.400 meter med kommunale veger i Selbu kan bli private. Virksomhetsleder Ove Mogård sier at økonomi ikke har vært det viktigste argumentet. Foto: Andreas Reitan

Politikerne i Selbu vil privatisere en del av de kommunale vegene. Nå blir et forslag med 12,4 kilometer sendt på høring.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Drøyt 12 kilometer med kommunale veger i Selbu kan bli nedklassifisert til private veger.

Det foreslår et enstemmig hovedutvalg for samfunnsutvikling som nå vil sende et forslag som omfatter tidligere kommunale boligfelt ut på høring.

- Vi har beregnet en antatt innsparing på 1,3 millioner kroner, men økonomien har ikke her vært det viktigste, sier virksomhetsleder Ove Mogård i Selbu kommune.

Høringsfristen er satt til 31. 12. 2017.

- Derfor vil et eventuelt vedtak tidligst få virkning fra sesongen 2018/19, sier Mogård.

12,4 kilometer

Draksten

Drakstvegen ca 610 m

Aunsvingen ca 240 m

Aunåsen ca 358 m

Fuglem

Brennvegen ca 620 m

Monstrølia ca 530 m

Bellbakken ca 250 m

Tømra

Tømmerlia ca 600 m

Molia

Terassevegen ca 190 m

Ner Gunnilåra ca 235 m

Øver Gunnilåra ca 320 m

Grindvegen ca 680 m

Mebonden

Linkjelda ca 140 m

Botnlisvingen ca 660 m

Botnlia ca 440 m

Botn ca 240 m

Rødbergvegen ca 700 m

Skulbakken ca 315 m

Haugaringen ca 230 m

Sjøvoldvegen ca 240 m

Kvellohaugen ca 300 m

Hårstadlia ca 825 m

Nordlia ca 175 m

Sørlia ca 270 m

Vikvarvet

Vågsmyra ca 400 m

Øverbygda

Kyllovegen ca 460 m

Hyttbakkvegen ca 250 m

Mosletta

Kvennmovegen ca 1125 m

Flora

Bjørkavegen ca 655 m

- Der vegene er regulert i detaljreguleringsplanen som "offentlig veg" skal det fremmes forslag til planendring med formål å omregulere vegen til "privat felles veg". Dette skal gjelde både eksisterende utbygde og ikke utbygde områder, heter det i vedtaket fra et enstemmig hovedutvalg for samfunnsutvikling i Selbu.

Det betyr at oppsitterne/huseierne som bor i de vegene som er foreslått nedklassifisert må danne sine egne veglag eller vegforeninger.

 

 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...