Fylkeskommunen tapte igjen

STIGAMÆLAN: Fra anleggsperioden i 2015. Foto: Andreas Reitan

BL Entreprenør vant i tingretten. Nå er Trøndelag fylkeskommunes anke forkastet i Lagmannsretten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var i oktober 2015 at Statens vegvesen sa opp kontrakten med BL Entreprenør om byggingen av 1,4 kilometer gang- og sykkelveg med blant annet gatelys og vann- og avløpssystem langs Fv 705 ved Stigamælen i Selbu.

- Årsaken er at vi mener at BL Entreprenør har gjort alvorlige brudd på kontrakten. Når vi som byggherre har gjort dem oppmerksomme på bruddene, er det ikke blitt tatt på alvor og fulgt opp, sa avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen Sør-Trøndelag.

Solvi ville ikke gå nærmere inn på bruddene "fordi dette er kontraktsmessige opplysninger, men det er snakk om flere alvorlige hendelser som har gjort at vi har måttet heve kontrakten", sa Solvi til Nea Radio.

Kontrakt verdt 21 millioner

Kontrakten var på 21 millioner kroner og ble inngått etter at oppdraget hadde vært lyst ut offentlig. BL Entreprenør leverte det laveste anbudet og fikk jobben. Entreprenøren startet arbeidet i Selbu i august 2015 og skulle etter planen vært ferdig høsten etter.

Sør-Trøndelag fylkeskommune dømt i tingretten

BL Entreprenør saksøkte fylkeskommune og vant fram Sør-Trøndelag tingrett i slutten av januar i år. Her ble Sør-Trøndelag fylkeskommune, som det da het, dømt til å betale BL Entreprenør AS drøyt 5,7 millioner kroner i "vederlag for utførte kontraktsarbeider". Fylkeskommunen ble også dømt til å betale rundt 2,8 millioner kroner som erstatning for tap entreprenøren hadde hatt ved ikke å få gjøre ferdig arbeidene i samsvar med kontrakten.

Anken forkastet

Fylkeskommunen anket dommen, og mandag ble dom avsagt i Frostating lagmannsrett.
Her ble anken forkastet og Trøndelag fylkeskommune dømt til å betale drøyt 2 millioner kroner i saksomkostninger til BL Entreprenør. Fylkeskommunen må også betale utgiftene til fagkyndige meddommere.

INFOMØTE FØR ANLEGGSSTART: Fra venstre Andre Pedersen og Jan Ove Flå fra BL Entreprenør, selbupolitikerne Jon Bakken, Per Røsseth og daværende ordfører Inga Balstad, Ernst Nøkkevangen fra Statens vegvesen. Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Store biler på skolen

Store biler på skolen

Tirsdag fikk elever ved Tydal barne- og ungdomsskole besøk av to lastebiler, for å lære hvordan man skal forholde seg til dem.

Dobbel kapasitet på løypekjøringa

Dobbel kapasitet på løypekjøringa

En samarbeidsavtale med Røros E-verk gjør at Røros tur- og løypeforening kan kjøre med to løypemaskiner.

Ny regjering

Ny regjering

Linda Hofstad Helleland og Bård Hoksrud måtte gå. Den nye regjeringa har 22 statsråder! Det har aldri vært flere.

Påskutt kongeørn i Meråker

Påskutt kongeørn i Meråker

Fylkesmannen i Trøndelag har anmeldt forsøk på ulovlig felling av kongeørn. Ei kongeørn som ble fanget i Meråker sist lørdag hadde hagl i kroppen.

Skal taksere skogsverdier

Skal taksere skogsverdier

1000 skogeiere i Malvik, Stjørdal og Meråker får tilbud om å taksere skogen sin. Målet er å finne ut hva som finnes av nyttbart skogsvirke i de tre kommunene.

Helleland ut av regjeringa?

Helleland ut av regjeringa?

Statsminister Erna Solberg har kalt inn til ekstraordinært statsråd på Slottet tirsdag klokka elleve. Da skal de nye statsrådene bli presentert for offentligheten. Ryktene forteller at Linda Hofstad Helleland forsvinner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...