Nea Radio

Fire er skadet etter ulykke med åtte militære kjøretøy

Vegen åpnes tidligst 02.00

Ulykken: Åtte militære kjøretøy er involverte og minst fire personer er skadet etter at et militært kjøretøy kjørte av veien mellom Tydal og Røros. Foto: NRK/Ole Håkon Østby

Fylkesvei 705 ved Langsvola mellom Tydal og Røros er stengt etter det politiet karakteriserer som den mest alvorlige ulykken under Trident Juncture så langt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2018 kl 08:02

De siste tallene viser nå at åtte militære kjøretøy er involvert i det politiet anser som en alvorlig ulykke på fylkesvei 705 ved Langsvola.

– Fire personer er skadet. To av disse ble fløyet til St. Olavs Hospital med luftambulanse, en ble fraktet i ambulanse og en person ble brakt til legevakt for sjekk. Totalt 18 personer er involverte i ulykken, sier operasjonsleder i Trøndelag, Bernt Tiller til Nea Radio. Så vidt Tiller kjenner til, er dette den mest alvorlige ulykken som har inntruffet under NATO-øvelsen Trident Juncture.

– Jeg kan ikke si noe om alvorlighetsgraden av skadene de fire har pådratt seg, men jeg går ut fra at de to som ble fløyet i luftambulanse er alvorlig skadet.

Forsvaret opplyser til NRK at samtlige involverte er fra USA.

De opplyser videre at Forsvaret selv rykket ut med eget medisinsk helikopter stasjonert på Røros.

Snøstorm

Tiller forteller at det er snøstorm i området.

– Føret er svært dårlig og det er såpeglatt på stedet. Dette gjelder høyfjellet generelt og man bør være godt skodd for været. Når det gjelder den aktuelle strekningen vil den tidligst være åpen for trafikk kl 02.00 i natt, så skal man krysse fjellet må man finne et annet alternativ.

Vitne

Ole Håkon Østby sier på telefon til Nea Radio at ulykken kommer brått på, noe som førte til at han selv kjørte av veien.

– Jeg så rett og slett ikke at dette kom, sier han og forklarer at ulykken fant sted rett etter værstasjonen i Tydal i retning Røros.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...