Mer gjedde enn i fjor

Arrangementskomite og vinnere etter årets gjeddedag, som ble arrangert av B.Langseth og Selbusjøen Grunneierlag. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Sesongen med gjeddefiske i Selbusjøen er godt i gang og allerede er det tatt store fine fisker. Lørdag ble det arrangert gjeddedag og det ble tatt mer gjedde enn i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2018 kl 22:14

Sesongen med gjeddefiske i Selbusjøen er godt i gang og allerede er det tatt store fine fisker. Lørdag ble det arrangert gjeddedag og det var jevnt tett med båter ute på sjøen i godværet.

De tre største gjeddene ble tatt av Robertas Luksaitis med ei gjedde på 88 cm tatt ved Sirumlandet, Tomas Krasnickas med ei gjedde på 82,5 cm og Roger Hansen tok tredjeplassen med ei gjedde på 78,5 cm.

Julie Ross som har hytte ved Østrungen i Selbu fikk premie for å ha tatt flest gjedder.

Vandrepokalen som går til den som tar den største gjedda siden fjoråret denne gang til Tomas Krasnickas. Denne gjedda ble tatt i mai i fjor og målte hele 105 cm.

Robertas Luksaitis holder opp to av de største gjeddene som ble tatt iløpet av lørdagen. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Om gjedda i Selbusjøen:

Det er ca 10-15 år siden det kom gjedde i Selbusjøen og det vites ikke hvordan den har havna her. Mest sannsynlig har den enten blitt satt ut av mennesker ellers så har den innvandret fra Stor-Dragstsjøen. Enkelte mener også at det har vært gjedde i Selbusjøen i lang tid, men da at det har vært snakk om enkeltindivid.

Gjedda er i utgangspunktet en uønsket art i sjøen men det har vist seg vanskelig å bli kvitt. Derfor jobber Selbusjøen Grunneierlag nå med å forvalte gjeddebestanden på best mulig vis for å holde bestanden av små og mellomstor gjedde nede. Gjedda er en fiskespisende art som spiser alle de andre artene i sjøen, inkludert sine egne. Men de aller største gjeddene spiser små og mellomstor gjedde, så disse er med på holde bestanden i sjakk. Disse skal settes ut igjen, i følge fishspot.no.

Grunneierlaget har etablert fiskesperrer i viktige elver som ørreten gyter i og bruker storruse for å ta ut små og mellomstor gjedde.

- For oss er det nå viktig å ta vare på storørreten i sjøen ved å tilrettelegge for gode gyteforhold, samt ta ut så mye små og mellomstor gjedde som mulig i sjøen. Gjedda fører også mye positivt med seg, den tiltrekker seg sportsfiskere som vil fiske stor gjedde og gjedda er i seg selv en veldig god matfisk, sier Inger Granby, leder i Selbusjøen Grunneierlag.

Det skal også legges til at i Selbusjøen er det ifølge fishspot.no en bag-limit på Gjedde. All fisk over 80cm skal settes ut igjen. For ørreten gjelder samme regel på fisk over 45 cm.

Nøkkelord

Siste nytt i Selbu/Tydal Vis flere

Inviteres med videre

Inviteres med videre

Selbu, Stjørdal og fire andre kommuner er med i et forsøk med statlig finansiering av omsorgstjenesten. Forsøket skulle opprinnelig vare fram til mai 2019. Nå inviterer regjeringen kommunene til å delta ut 2022.

Fokus på hverdagsintegrering

Fokus på hverdagsintegrering

Hverdagsintegrering var tema for et møte på Granby gård tirsdag kveld. Hva er egentlig utfordringa med integrering i hverdagen?

Hverdagsintegrering

Hverdagsintegrering

Viktig møte om dette viktige temaet på Granby Gård i Selbu tirsdag kveld.

Tap i siste hjemmekamp for sesongen

Tap i siste hjemmekamp for sesongen

Tydal trengte sårt poeng for å holde liv i drømmen om å unngå nedrykk, Kvik hadde andre planer for kvelden.

Storsylen Opp i 2019

Storsylen Opp i 2019

Ti år gir rett til en tenkepause. Men på Storsylen Opp sin jubileumsfest lørdag kveld ble det klart at motbakkeløpet vil bli arrangert også i 2019.

Rulleski-duell i Tydal

Rulleski-duell i Tydal

Det nærmer seg slutten av "Tydalsvukku", og det har vært noen begivenhetsrike dager i Tydal. Lørdag var det fart og spenning som sto på plakaten da Storsylen Opp og Tydal IL inviterte til rulleskirenn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...