Nea Radio

– Mannen er narsissist

Opprørt: Ole o. Moen er opprørt over det som skjer i amerikansk politikk. – Men en ting er sikkert, det er ikke kjedelig, sier historikeren som har Nord-Amerika som spesialfelt. Foto: Anne Gundersen

Historiker Ole O. Moen, sparte ikke på kruttet under foredraget om USAs president Donald Trump, på Granby Gård onsdag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Historiker, forfatter og tidligere professor ved UiO, er en av landets fremste eksperter på amerikansk politikk. Onsdag holdt han foredrag på Granby Gård og tema var det som overrasker de fleste, nemlig det faktum at realitykjendisen Donald Trump er USAs president.

– Det er en interessant tid vi lever i, mener USA-kjenneren og amerikaentusiasten.

– Mannen er en narsissist og han virker ikke å ha noe forhold overhode til den virkeligheten han befinner seg i.

Saken fortsetter under lydklippet

Professor Ole O. Moen og Inger Granby om amerikansk politikk. I midten, Åge Sandvold.

Tre alternativer

Moen mener at Trumps presidentskap kan få en av tre mulige utganger.

– Enten blir han stilt for riksrett eller så blir han tiltalt for kriminelle handlinger. Det som også kan skje, er at han rett og slett sier opp jobben, hevder Moen overfor en fullsatt sal på Granby Gård.

– Uansett er det spennende tider og vi vet rett og slett ikke hva som kan skje fra en dag til den neste Moen, som har skrevet en rekke bøker om USA, kommer med boken USAs presidenter fra George Washington til Donald Trump i oktober.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...