Nea Radio

USA-film om Belle Gunness:

– Hun var ikke mentalt stabil

Belle-ekspert: Torger Størseth (t.v) er kanskje best kjent som tidligere rektor og Arbeiderpartipolitiker i Stjørdal. Det ikke alle vet er at han også er for en autoritet å regne når det gjelder massemorderen Belle Gunness fra Selbu. Bildet ble tatt da han var gjest i Fredagsfloka sammen med Vegard Vigdenes. Foto: Anne Gundersen

Den 8. juli har den amerikanske filmen om Belle Gunness premiere i USA. Torger Størseth, lokal Belle Gunnes-ekspert, er en smule skeptisk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg er spørrende og spent på kvaliteten til denne filmen, sier Torger Størseth.

Han er blant dem som kjenner Belle Gunness sin historie best. Han er positiv til at historien om Gunness fortelles, men er spent på om den vil bli fortalt på en seriøs måte.

– Det bør være seriøsitet bak det. Jeg har en del historiebakgrunn, og ønsker at det skal være historisk korrekt, og ikke spekulativt bak at hun ble massemorder, sier Størseth.

Når han får spørsmål om hvorfor han tror Belle ble massemorder er han klar i sitt svar.

– Jeg tror hun var syk, mentalt syk. Det er ikke noe jeg kjenner til som kan forklare at det ble slik, sier Størseth.

Han forteller at det går noen historier i Selbu. Der sies det blant annet at hun mistet et barn, og at det ble en konflikt med barnefar. Selv om Størseth ikke vet om det skjedde, så kan dette passe inn med at hun ble gal etter penger og ikke likte mannfolk.

Morderisk: På dette bildet var den beryktede Belle Gunness 24 år gammel. Foto: Privat

Ønsker seriøsitet

I løpet av de siste årene har det blitt populært med true crime-historier, hvor det blir gjort underholdning av groteske hendelser. Dette er ikke noe nytt ifølge Størseth, men han ønsker seg noe annet.

– Sånn har verden blitt, men jeg ønsker meg mer seriøsitet bak historiene, sier Torger Størseth.

I 2004 ble det lagd en annen amerikansk film om Belle Gunness, men denne imponerte ikke mannen som sannsynligvis vet mest om Belle Gunness.

– Det var rett og slett bare møkk, sier han.

Torger Størseth har samme etternavn som Belle Gunness, som ble født Størseth, og er født kun noen hundre meter fra gården Belle vokste opp på i Selbu. Det var ikke før i 1998 at Torger begynte å studere historien om Amerikas verste kvinnelige massemorder nærmere, og i 2001 lagde han en radioserie for Nea Radio om henne.

Når og om filmen "The Farm" kommer til Norge er fortsatt ukjent, og Størseth er mest spent på seriøsiteten i filmen. Uansett er han klar på hvorfor kvinnen fra Selbu ble Amerikas verste massemorderske.

– Hun var ikke mentalt stabil, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...