Nea Radio

Norsk senter for folkemusikk og folkedans

Viser frem arkiverte skatter fra Neadalen, Stjørdal og Meråker

Bilde tatt i Meråker. Foto: Meråker historielag

Prosjektet Arkivformidling Trøndelag arrangerer digitale dypdykk i arkivene til Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2021 kl 09:41

Marit Vestrum er prosjektleder for prosjektet Arkivformidling Trøndelag og ønsker nå at så mange som mulig skal få med seg møtene og arkivdykkene de arrangerer. Det er fortsatt en pågående prosess med å samle inn film, lyd og notesamlinger fra hele Trøndelag. Grunnet koronasituasjonen har de valgt å arrangere disse treffene digitalt.

- Når man melder seg på får man tilsendt en link som man trykker på for å bli med, sier Vestrum.

Stor interesse

Målet med prosjektet er å prøve å få oversikt over tilstanden til folkemusikken, folkedansen og gammeldansen er i Trøndelag i dag. Frem til nå er det arrangert to digitale treff og Vestrum kan fortelle om god respons så langt. I treffene vises det frem godbiter av film- og lydklipp de allerede har fått inn.

- Det har vist seg at det er stor interesse, særlig når vi informerer om hva det handler om. Det er mange som ikke vet at det finnes arkiv med et sånt mangfold, med slåtter på alle slags instrument fra langt tilbake i tid, gamle sanger, kauk og barneleker. Interessen har vært stor, men koronaen har gjort det vanskelig, sier hun.

Håpet er at de digitale treffene kan få informasjonen ut til mange og at det resulterer i enda mer materiale inn til arkivet.

Om du ønsker å melde deg på kan du følge denne linken:
https://www.folkemusikkogfolkedans.no/arkivformidling-trndelag/2021/4/15/arkivdykk-med-innspillsmte-neadalen-merker-og-stjrdal

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...