Nea Radio

To "campingveteraner", Anne Britt og Arne Eggen, foran "hytta" si ved Selbu Camping. Foto: Inga Petrine Grøtte

Et lidenskapelig campingliv:

- En må trives i lag med folk!

I Selbu fant vi, Arne Eggen og kona Anne-Brit, som har vært faste gjester ved Selbu Camping siden 1999. De starta campinglivet i Surnadal for rundt 40 år siden og må vel da regnes som «veteraner» på området.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.07.2021 kl 09:01

Arne Eggen og kona Anne-Brit har vært fast gjester ved Selbu Camping i 22 år. Her stortrives de. 
- En må trives i lag med folk og må trives med å være ute, sier en engasjert Arne. Han kan fortelle at de ferierer i campingvogna si fra rundt påsketider til senhøsten setter inn. Innbygda blir utgangspunktet for turer i fjellet både sommer som vinter; i tillegg kan det også bli en skitur til Stugudalen, der de tidligere har hatt vintercamping i 34 år.

- Det er så enkelt, sier Arne. «Når vi kjem hit så sett vi bare i strømkontakten så e´ det varmt i løpet av en times tid og da kan vi vårrå´ her såmmå´ når det e´.»

Lidenskaplig fisker

Eggen er ofte ute og fisker. I Selbusjøen fanger han både ørret og rør som freses i stekepanna, men storfisken fikk han for to år siden da en gjedde på nesten en meter, og seks og en halv kilo bet på kroken. Arne er også en lidenskapelig laksefisker og drar gjerne en tur ned til Stjørdalselva. Nylig fikk han en syv kilos laks på kroken; en delikatesse til middagsbordet.

Roser vertskapet

Pensjonisten Arne er glad i å fortelle om Selbu og mener at «Selbu er best!» Ekteparet synes Selbu Camping har et fantastisk vertsskap som legger så godt til rette. «Vi har absolutt ingen ting å klage på», sier Arne - som også synes campingen har en flott beliggenhet.

På fine sommerkvelder tar Arne frem trekkspillet og spiller kjente toner. Da kan du gjenkjenne låter som «Där näckrosen blommar» og «Vær glad i denne dagen.»

Og her blir dere noen år til?

-Vi har ikke noen planer om å slutte med dette så lenge vi klarer oss sjøl. Her er stedet vårres´ - her er hytta vårres! Æ e stolt av å være selbygg, avslutter en rørt Arne.

Du kan høre intervjuet med "camping-veteran" Arne Eggen her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...