Nea Radio

Sommergjester på folkehøgskolen

SOMMERGJEST: Siri Behrens Måsøval er en av leirdeltakerne ved sommerleiren på Peder Morset folkehøgskole denne uka. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Denne uka arrangerer Norsk Forbund for Utviklingshemmede sommerleir med base på Peder Morset folkehøgskole i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2018 kl 09:59

FERIE FOR ALLE
Det er ferietid, og mange kommuner gjør lite for å gi sine utviklingshemmede innbyggere et godt tilbud på sommeren. Norsk Forbund for Utviklingshemmede, NFU, gjør noe med saken, og arrangerer denne uka ferieleir for om lag 30 unge voksne i Selbu. Dette er første gang det arrangeres en slik leir i Trøndelag.

"For mange kan ferietida rett og slett bli litt stusselig og trist, og da fylkeslagene for Sør- og Nord-Trøndelag skulle slåes sammen på nyåret, var sommerleir noe av det første vi tok tak i som samlende prosjekt for oss," sier nestleder for fylkeslaget i Trøndelag, Frode Strømman.

VELEGNET STED
Steinar Nyland har i årevis vært leirsjef for landsleiren til NFU på Tromøya, og nå er han headhuntet som hovedansvarlig for gjennomføringa av leiren i Selbu. Det blir kurstilbud i teater, friluftsliv og media og en tur på radiomuseet og på Selbusjøen. Men det skal også være rom for avslapning. Det hører med i en ferie.

"Det er lett å trives her på Peder Morset folkehøgskole, og vi er svært fornøyde med måten vi har blitt tatt i mot på her. Et godt samarbeid med skolen var ei forutsetning for å lykkes, og det har virkelig stått til forventningene," sier Steinar Nyland.

SOMMERGJESTER
Rektor ved Peder Morset folkehøgskole, Arild Moen, er også svært fornøyd med de ekstra sommergjestene på skolen denne uka:

"Vi som jobber her er veldig glad for å ha folk på tunet og aktivitet i husene her. En perfekt oppkjøring til skolestart som også er rett rundt hjørnet."

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...