Nea Radio

Sommeren på Storerikvollen

FORNØYD: Vertinne på Storerikvollen, Anette Berglund er fornøyd med årets sesong på Storerikvollen. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

En god sommersesong i fjellet er på hell, og på Storerikvollen i Sylan har det vært mye besøk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

GODT BESØKT
Det har vært drevet turistvirksomhet på Storerikvollen i Sylan siden 1896, og mange legger fortsatt turen hit. I sommer er det så langt registrert om lag 1500 overnattinger her, og det er svært bra.

ULIKE SESONGER
Selvfølgelig har antall besøkende noe å si for hvordan de ulike sesongene oppleves for både besøkende og ansatte, men også andre faktorer spiller inn. Anette Berglund har hatt hovedansvaret for driften på Storerikvollen de ni siste årene, og oppsummerer årets sesong slik:

"Vi har selvfølgelig også merket at det har vært spesielt varmt i år. Svært mange har benyttet seg av stabilt fint vær og tatt turen til fjells. Det har gått mye brus og øl og vi har heldigvis klart å levere godt drikkevann til alle gjestene våre."

TURVANER
Det er mange måter å være i fjellet på. Den nye båtruta på Essandsjøen har ført nye gjester til Storerikvollen, og det har blitt flere sykler å se. Men kommer du med sykkel hit, så må du parkere her.

"Sylan er verneområde, og det er ikke tillatt å sykle rundt der. Ikke alle er klar over dette, og noen gjester som kommer med sykkel blir derfor overrasket når de må parkere ved Storerikvollen og ta beina fatt videre," sier Anette Berglund.

PÅ KJØKKENET
Kokk Guttorm Lilleby trives godt ved kjøkkenbenken på Storerikvollen. Hver dag serveres treretters middag til et uvisst antall gjester.

"Jeg kan våkne om morgenen og ha et foreløpig antall middagsgjester på 15, og så kan det plutselig sitte tretti sultne personer der. Sånn er hverdagen for turisthyttekokkene, og det løser seg alltid på et vis. Man må være fleksibel for å jobbe her," ler han.

Og hver dag er det nybakt brød å få for gjestene. Om lag 1500 brød bakes i løpet av en sesong på Storerikvollen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...