Annonse
Nea Radio

Klart for Trollspæll på Hyttbakken

Oppvarming med gratis kurs i polsdans

PA Røstads orkester er klare for Trollspæll Foto: Odd Arne Halaas

Tradisjon tro blir det endelig Trollspæll igjen i Selbu. Gammeldansforeningen samler gode krefter og lager storfest på Hyttvang. I år satser de på å få ungdom til å danse pols igjen og tilbyr gratis polskurs både torsdag og lørdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Selbu Gammeldanslag er igjen klar for å arrangere Trollspæll.
Etter at de startet i Moheim i 2017, ble det deretter Gimle og noen år i Vikvarvet Samfunnshus, og i år blir det på Hyttvang Samfunnshus, lørdag 28 januar.

- Trollspæll siste helga i januar de siste årene har vært meget populær med mye folk, og det håper vi på denne gangen også, sier leder i gammeldansforeningen Toralf Borseth.

I år er det et variert topplag som står for musikken.
Fra Levanger og Verdal kommer en av norges aller beste gammeldansgrupper, 60 årsjubilanten P.A.Røstads orkester. I tillegg kommer de lokale bandene Urban Cowboys, Selbu Toradergruppe og ungdommene i Vællis. Alle disse skal sørge for topp stemning i Hyttvang der dansen starter allerede kl.18.00.

- Det blir som vanlig 15 års aldersgrense på festen, og det betyr at det er legitimasjonsplikt, da vi har skjenkebevilling med 18 års grense. Vi skiller aldersgrensen med armbånd, noe vi har praktisert i alle år uten problemer. Dette gjør vi for at yngre ungdom også skal komme ut og være med og danse, sier Borseth.

Satser på ungdommen og gir gratis polskurs


I forkant av Trollspæll inviterer gammeldanslaget til gratis kurs i pols.
Det blir torsdag 26. januar kl. 1800-2000, og lørdag 28. januar kl 1200-1400, begge dagene på Hyttvang Samfunnshus. Brynhild og Jo Kjetil Valli stiller opp som instruktører.

Vællis står på og er de yngste som viderefører gammeldansen i Selbu - og det gjør de på en fantastisk god måte. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

- Vi gjør dette for å få polsen mere i fokus, få ungdommen til å lære seg å danse pols.
Vi føler at denne dansen blir mer og mer borte, og derfor vil gammeldanslaget prøve å få litt fart igjen på den tradisjonelle dansen, sier Toralf Borseth.

I tillegg til at kurset er gratis, vil alle som deltar få komme inn for halv pris på festen på lørdagens Trollspæll. Da blir det også mulighet til å vise hva de har lært på kurset, og i tillegg få danse til levende musikk som spiller både gammeldans og swing.

Nøkkelord