Nea Radio

Jul:

Ny utgave av Jul i Neadalen

JUL I NEADALEN: Tre fra redaksjonskomitéen, fra venstre Jostein Sandvik, Arnstein Trøite og Gunnar Olav Balstad (redaktør). Foto: Andreas Reitan

Selbu og Tydal Historielag presenterte årets utgave av Jul i Neadalen

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2019 kl 09:32

Årets Jul i Neadalen ble presentert på Selbu Folkebibliotek onsdag kveld.

Årets utgave inneholder 76 sider lokalhistorisk stoff fra hele dalføret, fra Stuggudal i øst til Draksten og Hånnåa i vest. Foruten redaksjonen, er det denne gang hele 22 bidragsytere, de aller fleste omtalt som hobbyhistorikere. Noen er trofaste gjengangere, men det er også mange nye skribenter i 2019-utgaven.

- Årsskriftet er resultat av 100 prosent frivillighet og uten det sterke engasjementet fra alle frivillige, ville ikke Jul i Neadalen ha overlevd i 42 år. For å opprettholde engasjementet for lokalhistoria, vil redaksjonen legge større vekt på vår nyere, felles historie i åra som kommer, sier redaktør Gunnar Olav Balstad.

Ferdsel og transport

Nytt av året er at årsskriftet har en temasekvens med hovedvekt på ferdsel og transport. Dessuten er det portretter av "personligheter" som fremdeles lever og personer som har satt spor etter seg - både lokalt og utafor dalføret.

- Og selvsagt har vi rebuser med lokalt tilsnitt også dette året, sier Balstad.

FULLSATT: Det ble trangt om plassene i Selbu folkebibliotek. Foto: Andreas Reitan

Birch-filmen

Lanseringa av årets Jul i Neadalen skjedde i et samarbeid med Selbu Folkebibliotek. Der fikk de frammøtte også orientering om arbeidet med den såkalte "Birch-filmen". Brit-Uni Kjøsnes, Bernt Kulseth og Narve Rognebakke fortalte om det spennende samarbeidsprosjektet mellom Selbu Teaterforum, Selbu og Tydal Historielag og Selbu kommune. Filmen får etter planen premiere i september.

Juleheftet selges

- Under helgas messe i Tydalshallen blir årsskriftet solgt på Historielagets stand, og helga etter på julemessa i Selbu. Jul i Neadalen blir også lagt ut for salg i butikker i neste uke, sier Gunnar Olav Balstad.

I tillegg til at årets redaktør Gunnar Olav Balstad orienterte om arbeidet med årsskriftet, fortalte også Jostein Sandvik og Arnstein Trøite om sine artikler. De tre nevnte er alle med i redaksjonen for årets utgave sammen med Morten Aasan og Kirsten Olava Hofstad.
Som vanlig er det Selbu-Trykk som har stått for grafisk utforming og trykking. Opplaget er 1700 eksemplarer.

Hør intervju med redaktør Gunnar Olav Balstad

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...