Nea Radio

Ny barnebok ute

Elin Holten debuterer som bokillustratør

DEBUTERER: Elin Holten debuterer som bokillustratør. Birgit Strømsnes har skrevet boka som heter "Besta sitt loft". Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Birgit Strømsnes har skrevet barnebok og Elin Holten har illustrert den. "Besta sitt loft" har blitt virkelighet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2018 kl 20:31

DEBUTERER SOM FORFATTER
Birgit Strømsnes jobber som arkivar i Namdalen kommune, og er lidenskaplig oppatt av Liverpool. Så opptatt av Liverpool er hun at hun har tatt mellomnavnet "Liverlady". Men det er plass til litt mer enn fotball i Birgits hjerte også. De tre siste årene har hun jobbet med denne teksten som er sterkt inspirert av hennes barndoms sommere i besteforedrenes hus på Møre. Og nå er boka her.

BESTA SITT LOFT
Boka handler om de to trolljentene Gulla og Skrulla som bor på gården til Besta og Besten. Handlinga utspiller seg over syv sommerdager, og her er det mye å kose seg med for den som vil lese og se.

DEBUTERER SOM ILLUSTRATØR
Elins bror er i likhet med Birgit over gjennomsnittet interessert i Liverpool, og da han foreslo sin søster som illustratør for bokprosjektet til Birgit ble det full klaff med en gang. Elin har vært i tett dialog med forfatteren for å få greie på hvordan dette bestemorhuset egentlig var, og selvsagt også gått inn i tekstene for å finne inspirasjon til bildene. Hun har jobba fram åtte hovedbilder og mange små illustrasjoner som rammer inn og løfter historien. Her er det sommer og sol, torden og rips og mye anna rart og fint. Alle bildene vil bli mulige å se på en egen lanseringsutstilling på DABA art café på Stjørdal i august.

ROM FOR FANTASI OG SYLTETØY
Det var viktig for forfatteren at det ble nok luft i mellom bildene så ungene selv skal kunne danne seg bilder og bruke sin egen fantasi. For ikke å snakke om kravet om at omslaget skulle tåle å bli tørka syltetøy av. Her er det lagt opp til fine stunder med høytlesning med ungene på fanget- med eller uten kveldsmaten i handa.

"Lytt- le- les- lær, dei viktigaste orda vi har" er forfatteren Birgit Strømsnes sitt mantra.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...