Nea Radio

Kunstskole ga mersmak

FORNØYDE: Andrea Skibnes Dragsten og Nathaniel André Figueroa Chavez har lært mye nytt på kunstskole i sommer. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

For første gang er det blitt arrangert sommerkunstskole i Selbu, og både kursholdere og elever vil ha mer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2018 kl 15:25

SKOLE I FERIEN
Tolv barn og unge troppet opp mandag til fredag den siste uka av sommerferien for å få lære litt mer om teknikker og materialer i Selbu Ungdomsskoles formingssal. Kursledere Elin Holten og Kjersti Synneva Moen har lagt vekt på at elevene skulle få prøve seg på mye forskjellig, og med skikkelig verktøy, og her har det virkelig vært aktivitet.

TEKNIKKER
Mandag morgen startet friskt med store lerret, akrylmaling og blandingsteknikker med å integrere lapper med andre bilder i sine bilder. Hvordan elevene løste oppgaven i forhold til fargevalg og motiv var opp til den enkelte, og hver enkelts fantasi har fått fritt spillerom, noe også resultatene gjenspeilet; her var det tolv helt ulike bilder fulle av uttrykk og innhold. Og ut over i uka fikk elevene teste linoleumstrykk, akvarell, skulpturering og illustrasjon av eventyr.

ROM FOR REFLEKSJON
En viktig del av kurset var oppsummeringa ved dagens ende med gjennomgang av den enkeltes bilde med tilbakemeldinger fra alle de andre elevene. Her var det rom for erfaringsutveksling rundt hvordan man hadde gått fram og hvordan man hadde tenkt, hva som var lett og hva som var vanskelig.

"Vi har fått slippe kreativiteten løs, og så kunne vi se hva de andre gjorde og få inspirasjon av dem også."
sier Andrea Skibnes Dragsten, en av kursdeltakerne.

MERSMAK
Og kursholdere og kursdeltakere er helt samstemte: Dette må vi gjøre igjen.

"Dette har gått over all forventning. Elevene har vært så gira på å lære nye ting, og de har kasta seg over hver oppgave med en sånn iver at det har vært en fryd! Neste gang tror jeg vi må prøve å få utstilt arbeidene deres på en måte som gjør at flere får se," sier kursolder Kjersti Synneva Moen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...