Annonse
Nea Radio

Høstens første kunstutstilling:

Feiret åpningen på Selbusjøen hotell og gjestegård

Debutanten Solbjørg Langnes er høstens første utstiller.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Fredagskveld var det åpning av høstens første kunstutstilling ved Galleri Kulviksvingen. Åpningen ble feiret på Selbusjøen hotell & gjestegård og kveldens hovedperson var førstegangsutstiller Solbjørg Langnes. Langnes har mange års erfaring innen kunst som både kunstlærer og designer, så det var på høy tid hun stilte ut sine egne malerier.

Åpningskvelden klarte å kombinere den sjeldne kombinasjonen av et høytidelig arrangement med en uformell og varm atmosfære. Både venner og familie stilte opp for å gjøre stas på kveldens kunstdebutant. Mellom innslag, presentasjoner og taler ble det spilt vakker musikk av Atmasukha Ananda. Langnes selv forteller hvordan hun synes kvelden har vært:

- Kvelden har faktisk vært helt fantastisk. Det har vært musikkinnslag – nesten som en liten konsert, masse folk og en utrolig fin stemning. Så det å ha åpningen her på hotellet er kjempehyggelig for her kan folk sette seg, skravle, ta et glass vin og skikkelig kose seg, forteller hun.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Kreativiteten bobler over

Selv utrykker hun at hun slett ikke ser på seg selv som noen kunstner og synes nesten det er litt merkelig å bli betegnet som en. Likevel blir det klart at kreativiteten har sittet ganske dypt i Langnes siden hun var en liten pike. Historier om hvordan hun både har laget sine egne klær, malt alt fra sengetøy til gamle kister og laget en skål av en gammel LP plate blir fortalt.

- Kreativiteten sitter veldig dypt og den har jeg hatt hele livet. Egentlig så tror jeg at alle er født med masse kreativitet, men at folk glemmer å være det underveis i livet. Den bare bobler over av og til, smiler hun.

- Mange av bildene er det man kan kalle vanlig akrylmaling på lerret. Men de fleste bildene er [laget med] en trykketeknikk som heter «gelli printing» og det spesielle med det, er at man trykker ett bilde av det man jobber med. Det blir ikke mange bilder av samme bilde, det blir bare et, altså et monoprint. Det er mye arbeid med et bilde, man trykker lag på lag og har på mer maling. Kanskje legger man inn effekter i trykkingen slik som for eksempel ting fra naturen, forklarer Langnes.

- Av og til blir resultatet slik man har planlagt, mens andre ganger blir det helt annerledes enn hva man har planlagt. Jeg har noen ganger opplevd at det ikke blir som jeg har tenkt, så da må man droppe arket å begynne på nytt. Andre ganger har jeg opplevd at det er bedre enn jeg har tenkt. Eller at jeg ser noe i bildet som jeg ser jeg kan bearbeidet til å bli er veldig bra bilde, fortsetter hun.

Gode tilbakemeldinger på både åpning og utstilling

Og Langnes har vært produktiv, det er et utvalg av hele 77 bilder som nå henger på Galleri Kulviksvingen. Noen av bildene ble skapt noen år tilbake i tid, men de aller fleste har fått liv i løpet av de siste to årene.

- Alt er fra de siste 10 årene men det meste er laget de siste to årene. Fordi da begynte jeg å nærme meg en litt spesiell bursdag – jeg fylte 50 år. Så da tenkte jeg «hva vil jeg bruke mer tid på?» og da tenkte jeg at jeg ville holde på litt mer med kunst, forteller hun.

Som nevnt har Solbjørg Langnes lenge holdt på med kunst, men det er hennes første utstilling. På spørsmål om opplevelsen ga mersmak var svaret klart.

- Ja det må jeg faktisk innrømme, fordi jeg har fått så innmari gode tilbakemeldinger. Både på selve åpningsseremonien og fra folk som har sett selve utstillingen min. Den åpnet jo først i dag, så det var ikke så mange som rakk innom i dag. Men det er meget gode tilbakemelding, opplyser hun.

- Det er en variert utstilling og det er en fargerik utstilling. Jeg tror også at det er mange bilder der som folk kan like, det er ikke kjempesære ting. Jeg har heller tenkt at jeg vil bare lage ting som jeg selv synes er vakkert og som jeg kan tenke meg å ha i min egen stue. Derfor er det ting som passer i stuene til folk eller på hytten for den del, avslutter hun.

Arrangøren for utstillingen er Neadalen kunstforening. Publikum har muligheten til å se utstilling i Galleri Kulviksvingens åpningstider helt frem til 26.09.

Nøkkelord

Annonse