Nea Radio

Nyfabrikken på Barogar'n er åpnet:

En milepæl for Selbu og Jentene på Tunet

Sjokoladefabrikken til Jentene på Tunet er moderne og profesjonelt bygd opp. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

"Dette er en slags medisinalsk sjokolade, som kommer til hjelp for en kold mave, tjener brystet, er god for hoste, fordriver svimmelen, oppløser slim og gir oppmuntring til at oppfylle ekteskapets plikter".

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Slik lyder en av historiens første annonser for sjokolade når den kom i sin tid. - Det er hit vi vil, sier Eivind Aune hos Jentene på Tunet.

Med sitering av den gamle annonsen fra sent 1700 tall mener Aune at vi både kan, bør og må bli flinkere til å nyte sjokoladen. - Hos oss er vi opptatt av smak og nytelse, mens hos mange industriproduserte sjokolader gjelder lavpris og det går på bekostning av smak og kvalitet, sier Aune.

Les mer og hør mer under bildene:

Her står Iris Martinsen-Aune klar i en moderne cafe klar for besøkende. Eidum Gårdsbakeri i Lånke supplerer utvalget med sine fantastiske bakverk. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Det er ikke hver dag det åpnes nye cafelokaler i Selbu, ihvertfall ikke i Øverbygda. Men nå har det altså skjedd! Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Eivind Aune er daglig leder for Jentene på Tunet, her forklarer han suksessen ovenfor lokalmatansvarlig Ketil Kvarteig i Coop Midt-Norge. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Det ble også tid til sjokoladesmaking og ikke minst også påfyll av kunnskap om sjokolade. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

De har blitt 20 ansatte i “Jentene på Tunet” nå. De har over 400 utsalgssteder i landet - og nå planlegges det for eksport ut av landet. Det har dog ikke hindret en storsatsing hjemme i Selbu. Ikke bare på ny fabrikk, men også på kafelokaler.

I radioinnslaget hører du Iris Martinsen-Aune og Eivind Aune. Du hører også Selbuordfører Ole Morten Balstad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...