Nea Radio

Nea Radio

Disse to kan motta kulturstipend

Even Haarstad og Tomas Nissestad Unsgård kan motta drømmestipendet i løpet av juni. Foto: Privat/Per-Erik Ofstad

To selbygger er blant de nominerte til Drømmestipendet som snart skal deles ut.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2020 kl 08:40

Selbyggene Even Haarstad og Tomas Nissestad Unsgård kan motta Drømmestipendet fra Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping om ikke lenge. 445 kandidater har blitt nominert av kulturskolene rundt om kring i landet - snart blir det klart hvilke 100 kulturtalenter som mottar stipendet. Vinnerne mottar alle 15 000 kroner samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring.

Stipendet skulle blitt utdelt i disse dager, men grunnet koronakrisen forventes det at offentliggjøringen drøyer til slutten av juni.

Keyboard-talent

Tomas Nissestad Unsgård er født i 2003 og går på Selbu Videregående Skole. Han spiller keyboard og har på stipendets nettside lagt ved tre lydfiler som skal overbevise juryen om at han har gjort seg fortjent til stipendet.

Ønsker å glede andre

-Jeg drømmer om å uttrykke meg selv som musiker og påvirke andre med musikken min. Det er så gøy å glede andre med musikk. Når jeg har spilleoppdrag har jeg lyst til å kunne spille et krevende og variert repertoar som gleder mottakerne, forteller selbyggen.

-Når jeg for eksempel spiller på eldresenteret er det så koselig å se alle de gamle som smiler eller feller en tåre. Jeg elsker å skape gode minner for meg selv og andre når jeg opptrer og det er godt å tenke over de vellykkede opptredenene i etterkant, sier Unsgård.

Vil videreutvikle seg

-Jeg har ikke et bestemt idol, men jeg liker blant andre Jon Lord, Richard Wright og Dee Palmer fra Jethro Tull. Jeg hører mye på musikk og er en stor fan av rock – spesielt hard rock og progressiv rock. Faren min har påvirket musikksmaken min mye, forteller Unsgård.

-Jeg skrev i søknaden min at jeg ville brukt stipendet til timer med en utøvende musiker, eller noen som kan litt musikk og er flink. Dessuten ønsker jeg meg en høyttaler jeg kan koble opp til keyboardet, så jeg kan ha et eget anlegg, sier Unsgård.

Sang-talent

Even Haarstad er født i 2004 og går på Selbu Ungdomsskole. Han går på vokal ved musikkskolen og er kanskje mest kjent for sine opptredener under årets versjon av Idol. Han har i likhet med Unsgård lagt ved tre lydfiler i søknaden som skal bidra til å overbevise juryen.

-Jeg gleder meg til å få vite hvordan resultatet blir. Det hadde jo vært supert å vinne, for det er ikke ofte man får en slik pris. Jeg tror nok vinnersjansen er der, men det er veldig mange nominerte som er superflinke til det de holder på med, sier Haarstad.

-Hvis jeg er heldig og vinner vil jeg trolig investere en god del av pengene på mer og bedre hjemmestudioutstyr. Kanskje vil jeg også spille inn noen hjemmelagde sanger, sier Haarstad.

Vil ta vare på den klassiske musikken

-Drømmen er å kunne fortsette med musikk både som soloartist og i gruppe. Jeg har lyst til å kunne produsere egne sanger og etter hvert gi ut sangene. Jeg vil gjerne ta vare på den klassiske musikken. Hvis jeg kunne bidratt til at flere unge begynte å lytte på klassisk musikk, hadde det vært helt fantastisk, sier Haarstad.

-Jeg tror den klassiske musikksjangeren begynner og ebbe litt ut hos de yngre. Nesten all musikk som blir skrevet og covret i dag er elektronisk musikk og pop. Jeg ønsker å gjøre den klassiske musikken mer populær og kanskje klare å gjøre den litt mer moderne, forteller Haarstad.

Unsgård om hans musikkstil, vinnermulighetene og Even Haarstad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...