Nea Radio

Debuterer på Årsøya

Fra venstre: John Harald Uthus, Sondre Borseth, Johan Bakken, Helmer Gullbrekken og Nikolai Valli. Foto: Ola Bjerken

Det nye gammeldansorkesteret Vællis debuterer på Årsøya lørdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2020 kl 17:40

Det gror fremdeles godt i musikkmiljøet i Selbu og heldigvis innen alle sjangere. Nå er det gammeldansorkesteret Vællis som snart skal i ilden. Førstkommende lørdag entrer de scenen på Årsøya under familiedagen. Guttene, som har spilt sammen i fem måneder, ser fram til første spilleoppdrag og det på en plass som er kjent for å ha huset mange store gammeldansorkester, spesielt under trekkspillfestivalen som var å finne der i mange år.

- Vi tror det blir spennende, trivelig og artig at Tove Stageberg åpner kaféen å lar oss få spille der, sier John Harald Uthus og legger til at det blir både tøft og spesielt å få debuten på Årsøya.

Gammeldansorkesteret startet som samtale på fest

Ideen til et gammeldansorkester kom etter flere samtaler på fester, så ble det etter hvert opprettet intern gruppe på Facebook. Det må legges til at de deltok på Trollspill i Vikvarvet, men da uten dagens navn og fulle besetning.

Hvor mange sanger har dere øvd inn så langt?

- Vi har rundt tolv sanger på repertoaret akkurat nå, så det blir nok vi spiller de fleste av de på lørdag, men vi skal kjøre på med øvinger framover så da blir det flere etterhvert, forteller Uthus.

Har dere fått noen forespørsler om flere spillejobber?

- Nei, vi har ikke det enda. Vi er ikke så kjent, men håper at vi blir det etterhvert, sier Sondre Borseth

At Vællis er et gammeldansorkester det svinger av er det ingen tvil om, her er en liten smakebit av hva du kan få høre hvis du tar turen til Årsøya på lørdag. Vællis går på scenen kl. 15.00

Smakebit av Vællis sin versjon av Sigmund Sæther melodi: Noas Snoa

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...