Nea Radio

Atmasukha Ananda er dagens sommergjest

SOMMERGJEST: dagens sommergjest er Atmasukha Ananda. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Dagens sommergjest vokste opp i Selbu, og viste seg allerede som liten gutt å ha et musikktalent helt utenom det vanlige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ALLSIDIG TALENT
Helt siden oppveksten gjorde Atmasukha seg bemerket i musikklivet. Han var tidlig trekkspillvirtuos, men spilte også saxofonist i skolekorpset, og seinere dukker han opp som keyboardist i metallbandet Perished og i Jhohans. Han leda i perioder Klæbu spellemannslag og Selbu trekkspillklubb, og nå har musikken vært yrkesvei lenge.

GRIEG PÅ PROGRAMMET
Til daglig jobber han ved NTNU, institutt for musikk , og ved Heimdal videregående skole som akkompagnatør, men i tillegg regnes Atmasukha som en av de fremste ambassadørene for norsk pianomusikk vi har. Det nærmer seg konsert nummer 200 som konsertpianist i USA, og det er ofte norsk musikk på programmet.

I år feires det at det er 175 år siden Edvard Grieg ble født, og Atmasukha har sørget for feiring både her hjemme og der borte, og festen er ikke over enda:

"Når skoleåret på konservatoriet kommer igang nå snart, så starter oppkjøringa til en maratonkonsert hvor alle Griegs sanger skal framføres. Det er 179 musikkverk, det. 7-8 timer til sammen. Må begynne å øve snart," ler han. "Neida. Jeg har jo spilt en del av dette før, men jeg har nok å henge fingrene i," legger han til.

TIL INDIA
Selv om musikk er det de aller fleste forbinder Atmasukha med, så har han rom for å fordype seg også i andre felt. I 2011 reiste han til India for å finne ut mer om østlig visdom og filosofi, og det fikk følger:

`Det kan jo virke helt hårreisende at en mann herfra drar til en guru i India og kommer hjem med et navn som Atmasukha Ananda, men det er ikke så alvorlig som det høres ut`, smiler Atmasukha Ananda.

Da han vokste opp i Selbu het han nemlig Knut Erik Jensen, og det navneskiftet er det mange som blir nysgjerrige på.

Hør intervjuet i lydspilleren og bli bedre kjent med dagens sommergjest.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...