ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Aksjekjøp for lokalbanken:

Selbu Sparebank kjøper seg inn i Frende Forsikring

Espen Eriksen er banksjef i Selbu Sparebank. Foto: Nea Radio

Frende Forsikring satser på Midtnorge, og får med seg flere lokalbanker på eiersiden. Sammen med de andre bankene i LOKALBANK alliansen kjøper Selbu Sparebank 6% i Frende Holding AS

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2022 kl 09:59

ANNONSE
Annonse

- Vi er glade for at Frende Forsikring ønsker å satse i Midt-Norge, og ser på dette som en strategisk investering, sier banksjef Espen Eriksen.

Banken er en av ti banker i samarbeidet LOKALBANK, som består av Askim & Spydeberg Sparebank, Drangedal Sparebank, Nidaros Sparebank, Selbu Sparebank, Sparebank 68 grader NORD, Sparebanken DIN, Stadsbygd Sparebank, Tolga-Os Sparebank, Ørland Sparebank, og Aasen Sparebank.

- Vi startet opp samarbeidet med Frende Forsikring i oktober i fjor, og er veldig imponert over hvor konkurransedyktig selskapet er. Starten har vært over all forventning sier Eriksen. Frende har veldig gode produkter, og er etter vår mening det beste selskapet på kundeservice fortsetter han.

Solide, lokale aktører

- Akkurat som oss, har LOKALBANK et nært og lojalt forhold til sine kunder. Samarbeidet passer svært godt med Frendes strategi, hvor distribusjon gjennom bank står sentralt, sier konsernsjef i Frende, Vegar Styve.

Inn som eiere og distributører

De ti bankene i LOKALBANK kom inn som distributører allerede i oktober i fjor. De har nå solgt seg ut av EikaGruppen, og blir eiere i Frende. Samlet blir LOKALBANK-andelen i Frende på 405 600 aksjer som tilsvarer seks prosent. Avtalen har et premiepotensial på 500 millioner kroner. Samlet forsikringspremie i Frende Forsikring er i dag på rundt 3 milliarder kroner.

Partene har det siste året jobbet sammen for å tilrettelegge for en god overgang, og bankenes inntreden som distributører har vært svært vellykket. Frende opplever nå en sterk tilvekst av nye forsikringskunder i Midt-Norge.

Nøkkelord

ANNONSE