Nea Radio

Korona:

Oppdatering fra Selbu kommune

Selbu rådhus. Foto: Andreas Reitan

Ytterligere oppfordringer fra Selbu kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 16:52

Ordfører Ole Morten Balstad i Selbu kommune kommer med ytterligere oppfordringer i dag, torsdag.

- Vi oppfordrer alle om å følge de statlige retningslinjene og holde seg oppdatert i både nasjonale og lokale medier. Kommunens hjemmeside er også oppdatert med regler og råd for Selbu kommune.
- Vi oppfordrer sterkt om å ikke hamstre dagligvarer. Det er ingenting som tyder på at det vil gå tomt for livsnødvendige varer, men unødig hamstring kan forringe denne situasjonen.
- Det oppfordres om å ikke unødig oppsøke folkemengder. Eks. kan en person dra på butikken og ikke hele familien, sier Ole Morten Balstad.

Alle barnehagene og skolene i kommunen stenges torsdag 12. og fredag 13. mars.  Kommunen vurderer også forlengelse fortløpende.

Følgende gjelder til ny beskjed blir gitt:

- Rådhuset stenger for publikumsinngang. Kontakt kan skje per telefon, epost eller via Facebook. Kontaktinformasjon finner du på kommunens hjemmeside, www.selbu.kommune.no.

- Andre kommunale bygg som bibliotek, terapibasseng, eldresenteret, fysioterapi og Selbu frivilligsentral er også stengt.

- Alle arrangement i offentlig regi avlyses.

- Alle idrettshaller og andre idrettsarenaer må avslutte fellesaktiviteter.

- Kulturelle sammenkomster som øvinger, konserter og forestillinger må avlyses.


- Alle arrangement og sammenkomster i privat, ideell og bedrifts-sammenheng underlegges samme vurdering og skal avlyses.


- Oppfordrer befolkningen til å unngå offentlig transport og redusere sosial omgang til det minimale.


- Alle bedrifter og virksomheter oppfordres til å gjøre tilpasninger slik at arbeid kan foregå mer skjermet enn vanlig, gjennom for eksempel nettbasert løsninger.


- Tiltaket iverksettes fra og med ettermiddagen onsdag 11. mars. Konsekvenser og effekter følges tett, og disse blir konkret vurdert av kommunens ledelse kommende helg. - Situasjonen er såpass alvorlig at vi nå må påberegne at tiltakene kan vare over en lengre periode, heter det i informasjonen fra Selbu kommune.

Begrunnelse for tiltakene

- 
Spredningen av viruset øker raskt. Smitten er helt klart mye mer utbredt enn det vi har registrert ved prøver. Vi har erfart at personer smitter andre før de selv får symptomer. Antallet som smittes vil derfor fort mangedobles dersom vi lever som vanlig, med omfattende møtevirksomhet og sosial omgang mellom mennesker. Tiltakene vi iverksetter skal gi oss en mulighet til å bremse på spredningen før den rammer oss alle. Kommunens ledelse står samlet bak en vurdering i denne situasjonen, om at det er bedre med omfattende tiltak tidlig og heller ha mulighet til å lempe på disse, enn å satse på for små tiltak for sent, skriver Selbu kommune.

- Kommunen har full forståelse for at tiltakene er inngripende og alvorlige samfunnsmessig sett. Dette er også grunnen til at vi vil bruke tiden fram til over helgen til å kunne gi ytterligere vurderinger rundt tiltakenes varighet og omfang. 

Det er ikke vår vurdering at vi kan stoppe utbredelse av viruset, men det er av vital betydning for risikoutsatte i befolkningen at vi alle, holder tilbake smittehastigheten. Vi håper dette vil dempe antall som til slutt vil bli syke, og at det kan bidra til å sikre helsetjenestens behandlingskapasitet i pandemiperioden vi står i.

- Vurderingene er gjort i tråd med smittevernloven og støttes av administrativ og politisk ledelse.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...