Nea Radio

Selbu Husflid legges ned

Selbu Husflid i Neaporten. Foto: Selbu Husflid

1. oktober er det slutt for husfliden i Selbu etter 27 år, ingen har heller meldt seg som interessert i å overta bedriften.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er styret i Selbu Husflid AS som nå har besluttet å legge ned butikksalget på Neaporten innen utgangen av september 2019. Bedriften ble etablert i 1992 etter at Selbuhus AS overtok boet etter konkursen i Selbu Husflidssentral AS. Virksomheten har nå vært drevet i 27 år.

Stor betydning for Selbu

- Med utgangspunkt i den betydningen bedriften har hatt for Selbu gjennom lange tider, har ikke dette vært noen enkel avgjørelse. Men dagens driftsmodell har ikke vist seg å være bærekraftig de senere år. Selv om mange har vært trofast og støtte opp om Husfliden, så har ikke det vært nok. Dessverre har man en betydelig handelslekkasje, spesielt gjennom netthandel som gjør det krevende å få lønnsomhet i en slik virksomhet.

Ingen andre vil overta

En mulig nedleggelse av virksomheten ble allerede annonsert for 6 mnd siden, dette i håp om at andre lokale interesser kunne føre driften videre. Dessverre har det ikke meldt seg noen interesserte, styret har også hatt runder med eksterne løsninger uten å lykkes med det, sier styreleder Mikal Langseth.

Styret sier til Nea Radio at de er av den oppfatning at Selbu bør ha en arena for Selbuvotten og et trekkplaster som ivaretar bygdas rike strikketradisjoner. En samlende arena for bygdas strikketradisjon der strikkeutstilling, utsalg og andre aktiviteter forenes er absolutt en mulighet i så henseende, men styret ser ikke at dagens virksomhet har tilstrekkelig med muskler i så måte.

Skulle det være noen andre som ser muligheter for å drive Husfliden videre, er det fortsatt ikke for sent, men da må henvendelsen skje rimelig raskt. Hvis ikke vil avvikling med utsalg av varelager skje i september.

- Styret ønsker samtidig å rette en stor takk til alle kunder som har vært lojale og støttet opp om oss igjennom alle disse årene, avslutter Langseth.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...