ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Selbu har spart 9.864 plastposer

BÆREKRAFTIG: Lars Erik Storstad hos Coop Prix Selbu med bærekraftig handlenett. Foto: Coop

Kundene hos Coop Prix Selbu er blant de flinkeste i landet til bruk av gjenbruksnett.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

De siste to årene har salget av vanlige plastposer sunket med nesten 14 prosent i Coop Prix sine butikker på landsbasis. En av årsakene er gjenbruksnettet som ble lansert av Coop i august i fjor der Coops medlemmer får 1 krone i bonus hver gang nettet brukes.

- Det er nok mange som har handlenett liggende hjemme, men så glemmer man å ta det med på butikken.  Målet med gjenbrusbonusen var derfor å gi et alternativ til plastposen og for å motivere kundene våre til å huske og bruke handlenettene, sier Markus Norwich, butikksjef hos Coop Prix Selbu.

Blant Coop Prix-kjedens over 200 butikker over hele landet, kommer kundene på Coop Prix Selbu på en fjerdeplass over registrering av gjenbruksbonusen på handlenettene.

- Jeg syns det er veldig artig at vi ligger i toppen på bruk av handlenettet. Vi vet at kundene våre er opptatt av miljø og at de ønsker miljøvennlige alternativer i butikk. Hittil i år er handlenettene registrert hele 9.864 ganger, sier Norwich.

I tråd med Coops emballasjestrategi er handlenettene fremstilt av fornybare råvarer. Plasten er laget av sukkerrør, og er det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag.

- Handlenettene kan gjenvinnes som vanlig plast når de er utslitt, forklarer Norwich.

ANNONSE