Nea Radio

Selbu Gammeldanslag feirer 50 år

Jo Kjetil Valli har vært styreleder i Selbu gammeldanslag i 10 år. Foto: Marit Langseth

For 50 år siden ble Selbu Gammeldanslag opprettet, som en motreaksjon på moderne dans og rytmer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Første desember er det akkurat på dagen 50 år siden stiftelsen av Selbu Gammeldanslag, og det skal feires på Hyttvang i Selbu. Der blir det forhåpentligvis «livåt», sier Jo Kjetil Valli.

Han har vært styreleder i gammeldanslaget i ti år.

– Jeg har bestandig vært glad i å danse, og så ble jeg sammen med ei som hadde foreldre som var ivrige på gammeldans, og så ble jeg trukket litt inn i det. Men at jeg skulle bli leder i gammeldanslaget var ikke noe jeg hadde trodd da jeg var yngre, sier han.

– Ville aksjonere mot moderne dans

Selbu Gammeldanslag ble opprettet som et motsvar til moderne dans og rytmer, forteller Valli.

– Det var vel en vennegjeng som ville aksjonere litt mot de moderne rytmene og dansene. De ville holde på det gode og gamle med gammeldansen. Så de var en gjeng som gikk sammen og dannet dette laget, og etter hvert ble det et veldig aktivt miljø, forteller han.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Selbu Gammeldanslag sto blant annet bak Selbufestivalen på Årsøya i mange år, og har hatt mye kursing opp gjennom årene, noe de fortsatt har.

– Vi legger mye vekt på opplæring i gammeldans for den yngre generasjonen. Snittalderen i laget begynner å bli ganske høy, og vi ser det som viktig å prøve å føre dette videre, sier Valli.

– Tror du gammeldans har en fremtid?

– Jeg håper det. I alle fall for min egen del. Hvis jeg skal ut og danse, så setter i alle jeg pris på gammeldans, og jeg tror flere har det sånn. Jeg tror at så lenge det er en arena for det, så synes folk det er greit å danse gammeldans, kanskje i kombinasjon med andre rytmer.

Festaften i Hyttvang

Lørdag er det 50 år siden stiftelsen, og da åpner dørene på Hyttvang for fest klokken 18.

– Da vil gjestene bli tatt imot med gammeldansmusikk fra trekkspillklubben, felebyggerlaget og toradergruppa. Det vil også bli en kavalkade fra tidligere festivaler, og etter hvert vil vi gå til bords for mat, sier Valli og fortsetter:

– Da vil det bli fremføring av jubileumsberetning og diverse underholding, før det blir dansemusikk av Trio TK etter maten. De vil også ha med seg noen gjesteartister som har vært sentral i gammeldansen, nemlig Sigmund Sæther og Ole Bjarne Østby.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...