ANNONSE
Annonse

Selbu Gammeldanslag feirer 50 år

Jo Kjetil Valli har vært styreleder i Selbu gammeldanslag i 10 år. Foto: Marit Langseth

For 50 år siden ble Selbu Gammeldanslag opprettet, som en motreaksjon på moderne dans og rytmer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Første desember er det akkurat på dagen 50 år siden stiftelsen av Selbu Gammeldanslag, og det skal feires på Hyttvang i Selbu. Der blir det forhåpentligvis «livåt», sier Jo Kjetil Valli.

Han har vært styreleder i gammeldanslaget i ti år.

– Jeg har bestandig vært glad i å danse, og så ble jeg sammen med ei som hadde foreldre som var ivrige på gammeldans, og så ble jeg trukket litt inn i det. Men at jeg skulle bli leder i gammeldanslaget var ikke noe jeg hadde trodd da jeg var yngre, sier han.

– Ville aksjonere mot moderne dans

Selbu Gammeldanslag ble opprettet som et motsvar til moderne dans og rytmer, forteller Valli.

– Det var vel en vennegjeng som ville aksjonere litt mot de moderne rytmene og dansene. De ville holde på det gode og gamle med gammeldansen. Så de var en gjeng som gikk sammen og dannet dette laget, og etter hvert ble det et veldig aktivt miljø, forteller han.

Artikkelen fortsetter etter lydklippet.

Selbu Gammeldanslag sto blant annet bak Selbufestivalen på Årsøya i mange år, og har hatt mye kursing opp gjennom årene, noe de fortsatt har.

– Vi legger mye vekt på opplæring i gammeldans for den yngre generasjonen. Snittalderen i laget begynner å bli ganske høy, og vi ser det som viktig å prøve å føre dette videre, sier Valli.

– Tror du gammeldans har en fremtid?

– Jeg håper det. I alle fall for min egen del. Hvis jeg skal ut og danse, så setter i alle jeg pris på gammeldans, og jeg tror flere har det sånn. Jeg tror at så lenge det er en arena for det, så synes folk det er greit å danse gammeldans, kanskje i kombinasjon med andre rytmer.

Festaften i Hyttvang

Lørdag er det 50 år siden stiftelsen, og da åpner dørene på Hyttvang for fest klokken 18.

– Da vil gjestene bli tatt imot med gammeldansmusikk fra trekkspillklubben, felebyggerlaget og toradergruppa. Det vil også bli en kavalkade fra tidligere festivaler, og etter hvert vil vi gå til bords for mat, sier Valli og fortsetter:

– Da vil det bli fremføring av jubileumsberetning og diverse underholding, før det blir dansemusikk av Trio TK etter maten. De vil også ha med seg noen gjesteartister som har vært sentral i gammeldansen, nemlig Sigmund Sæther og Ole Bjarne Østby.

Siste nytt i Kultur Vis flere

Tolker The Boss i Kimen

Tolker The Boss i Kimen

Namsos Allstar

Namsos Allstar ha tatt et dypdykk i materialet til Bruce Springsteen. Nå tar de med seg resultatet til Kimen kulturhus.

Poppet opp i Kimen

Poppet opp i Kimen

Vebjørn og Aune Sand inntar kulturhuset

Vebjørn Sand holder malerkurs for barn i alle aldre i Kimen Kulturhus denne uka. I tillegg er det pop-up utstilling og foredrag der broren Aune også deltar. Hør intervjuet med Norges kanskje mest eksotiske tvillingpar her.

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Bilder og video

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Klokken 12 tirsdag ble den 166. Rørosmartnan åpnet på Malmplassen.

UKM i Holtålen

UKM i Holtålen

Feiende flott arrangement, men hvor er guttene og hvor er bandene?

Over 100 sangere og musikere avslutter martnan

Over 100 sangere og musikere avslutter martnan

Lørdag skal det være en «annerledes» konsert i Røros kirke, hvor Jan Magne Førdes lidenskap for afrikansk musikk kommer fram på kjent vis med brass og sang.

15 millioner kroner til fredete bygg i Trøndelag

15 millioner kroner til fredete bygg i Trøndelag

I år fordeler Riksantikvaren rundt 148 millioner kroner til istandsetting av fredete bygg. 15 millioner går til Trøndelag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE