ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Selbu får scooterløyper

Også Selbu får scooterløyper. Foto: Tydal Snøscooterklubb

Kommunestyret i Selbu vedtok mandag kveld å etablere et løypenett for tur- og isfiskeløyper for scooterkjøring.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Tydal fikk sitt løypenett i fjor. Nå kommer nabokommunen etter, og snart kan du (kanskje) kjøre scooter gjennom begge kommunene.

Kommunestyret i Selbu vedtok altså mandag kveld å etablere et løypenett for tur- og isfiskeløyper for scooterkjøring. Det er endringene i motorferdselsloven vedtatt i Stortinget i 2015 som nå gir kommunene hjemmel til å vedta lokale forskrifter om snøscooterløyper for fornøyelseskjøring.

Kommunestyret har vedtatt en lokal forskrift, som består av et kart der løypene skal vises, samt bestemmelser om bruk av løypene.

- Og, presiserer ordfører Ole Morten Balstad i Selbu kommune - dette er ikke et frislipp.

MDG stemte for scooter

Noe overraskende stemte også Miljøpartiet de grønne for etablering av løypenettet. - Det skyldes hensynet til rekreasjon og næringsutvikling, sier Mia Sollihaug (MDG) til Nea Radio. Hun frykter slett ikke refs fra MDG sentralt.
- Vi sa det samme i valgkampen, sier hun.

MDGs Mia Therese Sollihaug støtter vedtaket om å etablere scooterløyper i Selbu.- Viktig både for rekreasjon og næringsutvikling, mener hun. Foto: Andreas Reitan

Selbu Snøscooterklubb

Den lokale snøscooterklubben har sammen med de ulike utmarkslaga i kommunen hatt en omfattenede jobb i planlegging av traseer.
- Det har gått med utrolig mye tid, og vi har drukket mange kaffekopper, innrømmer klubbens leder, Knut Ivar Furan.

Knut Ivar Furan, leder i Selbu Snøscooterklubb, er godt fornøyd med vedtaket. Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

ANNONSE