Nea Radio

Ny satsing på Nygar'n

SELBU EGG Foto: Andreas Reitan

- Sats på ungdom, det er der motet er, sier gardbruker Jo Kjetil Stokke på Nygar'n i Innbygda.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

La det være en hilsen til politikerne, for på valgdagen flytter 7500 høner inn i det nye eggproduksjonsanlegget på Nygar'n.

Her har Jo Kjetil Stokke sin samboer og søster, Marit Kulseth (samboer) og Hilde Karin Stokke (søster) tatt skikkelig spenntak og satser nå på eggproduksjon.

Litt av ei satsing, et anlegg med en prislapp på rundt 6 millioner kroner hvis en skulle leid alt. - Men vi har gjort det meste sjøl, sier Marit og Hilde Karin, - med god hjelp av dem rundt oss da, legger de til.

NYGAR'N: Marit Kulseth og Jo Kjetil Stokke driver Nygar'n i Innbygda i Selbu. Foto: Andreas Reitan


SELBU EGG: Ei lita og to store glade representanter for Selbu Egg. Tidlig om morgenen den 9. september braker det løs. Foto: Andreas Reitan

MODERNE: Marit viser fram et tipp topp moderne produksjonsanlegg. Her skal hønene bo i ca ett og et halvt år. Foto: Andreas Reitan

Tipp topp moderne

Her er det snart klart til å ta mot 7500 høner fra Inderøy. 16 uker gamle er de, og etter tre uker er de verpeklare.

- Ja, dette er det mest moderne produksjonsanlegget som finns, og vi gler oss til å kunne ta det i bruk, sier de to driverne av det som nå heter Selbu Egg.

ROBOT: Jo Kjetil ved den nye melkeroboten. Foto: Andreas Reitan

Melkerobot

Men dette er slett ikke den eneste satsinga på Nygar'n i Innbygda for tida. Gården er på rundt 8000 mål og med 150 dyr nå i august. Seinere i høst vil tallet bikke 200.

- Melkerobot var helt nødvendig, og jeg er svært godt fornøyd så langt, sier Jo Kjetil Stokke.

Kløbørsten ble fort populær. Foto: Andreas Reitan

TRIVSEL: Godt å bo i et lausdriftfjøs. Foto: Andreas Reitan

Ungdommene skryter av samholdet og fellesskapet mellom unge gardbrukere i bygda.

- Vi hjelper hverandre og lærer av hverandre, sier Jo Kjetil Stokke.

Hør intervju med Marit Kulseth, Hilde Karin Stokke og Jo Kjetil Stokke

PØH: Hvem bryr seg vel om høner? Foto: Andreas Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...