Nea Radio

Selbu Blå til himmels

TIL HIMMELS: Salget av Selbu Blå tar av! Foto: Olav Håland / TINE

Etterspørselen etter Selbu Blå gikk i taket etter skamros i TV2s Matkontrollen og på Matkanalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ledelsen og medarbeiderne på TINE Meieriet Selbu fikk ekstra utfordringer i vinter. Det startet med at TINE kjørte en del TV-reklame rundt juletider. Så kom Matkontrollen i TV2 på besøk i januar. Og ikke nok med det. Matkanalen laget en fantastisk film som gikk nesten hele mars.

Best i test

- Vi var jo litt spent da vi tok imot Matkontrollen her. Vi visste jo ikke helt hva som kom ut av det, men det ble jo et fantastisk resultat. Selbu Blå ble «Best i test» og danket ut våre konkurrenter, en eneste stor reklame for Selbu Blå og oss, sier meierisjef Heidi Kristin Mathisen som forteller at «Best i test» brukes aktivt i butikkene for å markedsføre osten.

Osten er jo god!

- Selbu Blå er jo god, den er mye bedre enn de utenlandske ostene. Jeg tror ikke folk har lagt merke til det. Nå er det flere som vet. Jeg tror også folk ønsker lokalt produsert og så har vi en fantastisk historie å fortelle fra Selbu, sier en stolt meierisjef som forteller at de merker en økende pågang på å delta på messer og demoer.

Jobber systematisk med kvalitet

Meieriet har gjort en stor innsats på kvalitetsarbeidet de siste årene og det er nok medvirkende til all positiv omtale.
- Ja, vi har jobbet systematisk med kvalitet de siste årene og vi har nå svært få reklamasjoner, og så har vi innført produksjonssystemet DRIV, sier forbedringssjef Jorun Skogan.
Både Skogan og Mathisen skryter av Ostecompagniet for å gjøre en god jobb med å markedsføre osten.

Vi ønsker jo å levere

Meierisjefen innrømmer at all den positive omtalen ga utfordringer.
- Det er jo hyggelig når salg og produksjon øker, men ikke så hyggelig når butikkene er ribbet og vi ikke greier å levere nok.
I uke 6 tok det av. Da greidde ikke anlegget å levere mer enn halvparten av etterspørselen.
- Det ble enda verre etter hvert. I uke 9 var vi nede i en leveringsprosent på 35 og vi var under 50 fram til uke 12. Etter uke 12 har vi ligget på 70-80 prosent leveringsgrad, sier meierisjefen.
De ligger nå på en årsproduksjon av Selbu Blå på 400 tonn etter en årlig økning på 100 tonn.

Heiv seg rundt for å øke produksjonen

Meierisjefen forteller at de heiv seg rundt for å øke produksjonen, men en utfordring er at osten trenger en måned modningstid.

- Vi tok i bruk flere lager til modning og vi forsøkte oss fram til kortere tid inne på venderommet for å frigjøre plass til mer ost. Vi økte også antall ystedager.
Mathisen tror likevel at de kan øke produksjonen enda mer ved å ta i bruk mer av døgnet og helga.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...