Nea Radio

Tydal:

Seks nærkontakter i karantene

En smittet

Ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello. Foto: Arkiv

– Tydal er særlig utsatt om smitten får tak, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2021 kl 21:59

Personen som er smittet i Tydal, er i følge kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen en voksen person.

– Vi har sporet seks nærkontakter til vedkommende og disse er nå i karantene og skal testes, sier Vonen.

– I en kommune med såpass lavt folketall som det Tydal har, er det klart at dette gir utslag på statistikken. Dessuten er Tydal særlig sårbar når det gjelder å få mennesker i sentrale stillinger i karantene. Det går fort utover bemanningen.

Hadde håp om å slippe

Ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello, sier at etter at man har begynt å rulle ut vaksiner, så hadde men et håp om å unngå pandemien i fjellbygda.

– Men vi er en del av verden og med en så sterk oppblomstring i Stjørdal, så er det ikke rart om også vi blir rammet. Han mener likevel at det er godt håp om å kunne isolere den smittede og nærkontaktene, og på den måten stanse viruset.

– Vi har hele tiden kjørt strenge smittevernstiltak og det kommer vi til å fortsette med, sier Kvello.

Ny smittet i Selbu

Også Selbu kommune har opplevd å få et nytt smittetilfelle. Ordfører Ole Morten Balstad er ikke overrasket.

– Når det er så mye smitte rundt oss så sier det seg nesten selv.

Han har ikke total oversikt over hvor mange mennesker i kommunen som sitter i karantene.

– Men i dette tilfellet er det heldigvis snakk om svært få som er berørt. I tillegg til den smittede er det kun snak om to nærkontakter og dermed må vi kunne si at utbruddet er begrenset og håndterbart.

– Heldigvis er situasjonen ganske oversiktlig her i Selbu. Men jeg oppfordrer folk til å holde mest mulig avstand og å følge nasjonale råd, avslutter Balstad.

Hør intervjuet med Jens Arne Kvello og Ole Morten Balstad i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...