ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Et fantastisk NM for Røros Styrkeløftklubb:

Seks gullmedaljer, tre sølvmedaljer, en bronsemedalje og fire nye norgesrekorder

Anders Brøten Lillemoe får godkjent 360 kilo og setter dermed ny norsk rekord. Foto: Grete Nessø.

Et fantastisk NM for Røros Styrkeløftklubb sin del med utrolige seks gullmedaljer, tre sølvmedaljer, én bronsemedalje, fire nye norgesrekorder og et skred av nye personlige rekorder i helgas NM i styrkeløft i Oslo.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2022 kl 10:52

ANNONSE
Annonse

– Et fantastisk NM for Røros Styrkeløftklubb sin del med utrolige seks gullmedaljer, tre sølvmedaljer, en bronsemedalje, fire nye norgesrekorder og et skred av nye personlige rekorder. Vi takker Oslo SK for et meget bra gjennomført mesterskap og våre hovedsponsorer Rørosbanken og Ren Røros, sier leder for Røros Styrkeløftklubb Magnus Grådal i en pressemelding etter helgas mesterskap.

Røros Styrkeløftklubb var representert med syv utøvere denne gang og det var en god blanding av godt meritterte utøvere og nye debutanter som deltok. Med i reisefølget var også Grete Nessø som lagleder.

Torsdags gull

Torsdag 21. april konkurrerte Hilde O. Dretvik i klasse -84kg, 40-49 år. Hun løftet 140kg i knebøy, 90kg i benkpress, 172,5kg i markløft og dermed 402,5kg sammenlagt. Hennes siste løft i markløft sikret henne gullmedaljen i sin klasse.

Senere samme dag skulle Geir Bedin og Jon Anders Borgos i aksjon.

– Nivået til Geir kjenner de fleste til fra tidligere og også denne gang ble det gode resultater. Han konkurrerte i klassen -83g, 50-59 år. Før denne konkurransen var han innehaver av norgesrekorden i knebøy med 215,5kg. På tordag viste det seg at formen var god og i sitt siste løft i knebøy slo han til med 221kg som dermed ga han ny norgesrekord. I benkpress løftet han 50kg og i markløft 237,5kg. Endelig serie ble dermed 221-50-237,5-508,5kg som resulterte sølvmedalje. I tillegg tok han også sølvmedalje i knebøy for sin aldersklasse, uavhengig av vektklasse, sier Grådal.

Jon Anders skulle i ilden like etter Geir og dette var hans første NM. Jon Anders stilte i vektklasse -105kg, 50-59 år. 180kg i knebøy, 100kg i benkpress, 230kg i markløft og dermed 510kg sammenlagt ble beste resultat. Han forbedret dermed alle sine personlige rekorder med til sammen hele 50kg. Dette resulterte i en 5. plass sammenlagt.

Fredagssølv

Fredag morgen var Stein Presthagen eneste utøver fra Røros som skulle i aksjon. Stein stilte i vektklasse -83, 40-49 år. Stein løftet serien 150-115-145-410kg. Dette ga han sølvmedalje sammenlagt og det ble i tillegg ny personlig rekord i benkpress.

Lørdagsdebutant

Første løfter fra Røros SK lørdags morgen var NM- debutant Anja Wiggen Skancke.

Anja Wiggen Skancke tok tre gull. Foto: Grete Nessø.

– Hun har som sagt vist god form på trening så forventningene til dagen var store. I knebøy valgte hun i sitt tredje og siste løft å forsøke seg på ny norsk rekord med 153,5kg. Dette ble dessverre akkurat for tungt denne gang, men neste gang sitter den nok. Beste løft i kneby ble dermed andre løft der hun fikk godkjent 142,5kg, sier Grådal.

Hennes beste løft i benkpress ble 62,5kg. I markløft fikk hun godkjent alle sine tre forsøk, og hennes beste løft ble 160kg. Serien ble dermed 142,5-62,5-160-365kg.

– Dette resulterte i gullmedalje sammenlagt, og i tillegg tok hun gullmedalje i knebøy og markløft for ungdom uansett vektklasse. Trippelt gullmedaljevinner der altså for NM-debutanten! Sier Grådal.

Hør intervju med Geir Bedin her:

Store Lillemoe

Senere på ettermiddagen var det Anders Brøten Lillemoe sin tur til å vise rå muskelkraft.

– Allerede i knebøy viste han forrykende form. I sitt tredje og siste løft meldte han inn 290,5kg som ville være ny norgesrekord. Til stor jubel fra publikum gikk vekten opp og norgesrekorden var i boks, sier Grådal videre.

I benkpress ble det tangering av personlig rekord med 170kg. I sitt siste NM som junior var det ingen tvil om at Anders ville avslutte med stil. Med 345kg i sitt andre løft i markløft var allerede gullet sammenlagt sikret, men tredje og siste løft gjenstod. Her valgte Anders å melde inn ny norsk rekord med 360kg.

– Dette ville være det tyngste løftet uten utstyr godkjent i konkurranse uansett alder og vektklasse. Med stor stemning og støtte i publikum gjorde Anders seg klar, og til stor jubel fikk han godkjent løftet, sier Grådal.

Han løftet dermed serien 290,5-170-360-820,5kg. Gullmedalje i sin vektklasse, gullmedalje i markløft for juniorer uansett vektklasse, ny norsk rekord i knebøy og ny norsk rekord i markløft der altså.

– Verdensrekorden i markløft for juniorer i Anders sin vektklasse er for øvrig 363kg, så dette er uten tvil i rekkevidde for vår råsterke utøver. Det er bare en måneds tid siden forrige konkurranse for Anders sin del, men til tross for dette økte han sin personlige sammenlagtrekord med 12,5kg, sier leder Magnus Grådal.

Søndagsdebutant

I går ettermiddag var det siste utøver fra Røros SK som skulle i aksjon. Sebastian Bernhard Wintervold, også han NM-debutant, deltok som ungdomsløfter 14-18 år i vektklasse -105kg.

Bronse til debutant Sebastian Bernhard Wintervold. Foto: Renee Backlund.

– Sebastian har visst stor fremgang siden han begynte hos oss i fjor høst, og dette demonstrerte han allerede i sitt første løft i knebøy. Der startet han på 195kg, som var ny personlig rekord med 12,5kg. I sitt andre løft ble det 205kg, og i siste og tredje løft ble det 215kg. Personlig rekord med hele 42,5kg! I benkpress ble beste løft 110kg, også det personlig rekord med 12,5kg. I markløft ble det tre godkjente løft, der det siste ble hele 227,5kg som ble personlig rekord med 27,5kg, sier Grådal.

Serien ble dermed 215-110-227,5-552,5kg og dette resulterte i en bronsemedalje sammenlagt.

– Ny personlig sammenlagtrekord med hele 85kg er i seg selv en råsterk prestasjon og vitner om den utviklingen Sebastian har hatt siden han begynte i Røros Styrkeløftklubb, sier Grådal videre.

Nøkkelord

ANNONSE