Nea Radio

Seier til RBK etter kruttsterk opphenting

Rufsete vær og flomlys på Lerkendal søndag kveld Foto: Per-Erik Ofstad

Rosenborg med fire poengs ledelse etter at Brann avga poeng og Sarpsborg ble beseiret på Lerkendal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2018 kl 22:17

Søndag kveld var det klart for Rosenborgs tredje kamp på én uke da Sarpsborg tok turen til Lerkendal. Begge lag kom rett fra lengre borteturer i Europa League, og som ventet var det noe rotasjon blant begge lag. Været var ufyselig. Regnet høljet ned, varm drikke gikk ned på høykant blant tilskuerne, og langermede drakter ble foretrukket av de fleste spillerne. Heldigvis fikk hjemmepublikummet se et hevngjerrig RBK som slo tilbake i andreomgang med flott offensivt spill etter at det ble null (!) skudd på mål i Glasgow.

Rosenborg-Sarpsborg

Resultat: 3-1 (0-1)
Målscorere: Patrick Mortensen, Jonathan Levi, Alexander Søderlund, Yann-Erik De Lanley
Kveldens variant: En hyllest til godt over 13 000 trøndere som holdt ut i det ufyselige været.

Rusten start

Bortelaget tok ledelsen rett før kvarteret var passert. Patrick Mortensen var sist på ballen etter at Hansen ble nødt til å gi en retur på et skudd fra 14 meter. Passivt forsvarsspill. Samme mann var faretruende nær ved å doble ledelsen et par minutter senere, men stanga reddet trønderne. Rosenborg slet med å spille seg til store muligheter den første omgangen. Frustrasjonen fra publikum var til å ta og føle på. Mye av det offensive ansvaret har vært på Jebalis skuldre etter hans ankomst til klubben, men heller ikke han fikk det helt til. Amin Askar var tidlig oppe i tuniseren og gjorde livet surt for vingen som har spilt rubbel og bit av kamper siden han kom til klubben.

Tok grep i pausen

Det var tydelig for alle at ting ikke gikk på skinner for RBK i første omgang. Coolens grep i pausen var interessant nok å sette inn De Lanley som indreløper sammen med Jensen i en 4-1-2-3 formasjon. Ut gikk Denic som ikke hadde noen stor aften ute på matta. Ti minutter etter hvilen blir hjemmelaget tilsynelatende snytt for en klar straffe. Også denne gangen som så ofte ellers var det snakk om en hands-situasjon. Tyve minutter ut i den andre omgangen fikk hjemmelaget sin utligning. Jonathan Levi dro seg inn i banen, skøyt fra seksten meter via en motspiller og i mål.

Snur kampen på under ti minutter

Under ti minutter etter Levis utligning løsnet det for Søderlund som de siste kampene har hatt mye vilje, men lite finesse. Kraftspissen vendte opp sterk som en bjørn ti meter fra mål med en mann i ryggen og hamret ballen i nærmeste kryss. Vakkert av Rosenborgs nummer 14. Fem minutter før kampslutt punkterte De Lanley kampen med et vakkert skudd fra skrått hold. Rosenborgs kraftspiss-og oppspillspunkt med pen assist.

Ingen hvilepause i sikte

Neste kamp kommer allerede på onsdag når RBK møter Vålerenga i cupen. Der er det ventet at det vil bli en del rotasjon. En god prestasjon der fra Erlend Reitan kan være nok til at trønderen gir Rini Coolen et seriøst dilemma om hvem som skal bekle høyrebacken. Hedenstad har prestert svakt i det siste, og blant fansen er det mange som ønsker å se u-landslagspilleren på høyresiden.

7 timer spill siden forrige scoring for Søderlund. Dette sa spissen etter kampen mot Sarpsborg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...