Annonse
Nea Radio

Seier på Kirkhusmoen

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

FOTO: Per Magne Moan

Ålens J16 lag sesongdebuterte med seier 3-2 mot Vestbyen på Kirkhusmoen Arena tirsdag kveld.  Til pause stod det 1-1. 

Med det så er historiens første 1. divisjonskamp spilt i Ålen.

FOTO: Per Magne Moan

Etter en litt forsiktig start tok Ålen stadig mer og mer over utover kampen og tidlig i andre omgang stod det 3-1.  Kampen jevnet seg ut mot slutten og fire minutter før sluttsignalet klarte Vestbyen å få ballen over streken, noe som skapte litt spenning mot slutten av oppgjøret. 

Målene til hjemmelaget ble besørget av Marie Moan (2) og Emma Skjefte.

Terje Moan er en av lagets tre trenere, og han er selvsagt godt fornøyd med både resultat og innsats. Likevel mener han seieren ikke rokker ved lagets ambisjon om å stabilisere seg midt på tabellen.

- Vestbyen er et godt lag som helt sikkert vil være med å kjempe i toppen av divisjonen. Derfor smakte det ekstra godt med 3 poeng i sesongpremieren.

FOTO: Per Magne Moan

Han mener det er stor nivåforskjell fra fjorårets 2. divisjon, men at jentene har fått mange kamper på høyt nivå i det siste, ikke minst i cupen, som gjør at laget står godt rustet til en sommer i 1. divisjon. 

Treneren ønsker ikke å trekke fram enkeltspillere, men bekrefter at keeper Ingrid Hegseth er en av Midt-Norges beste for tiden. Han synes det er merkelig at hun ikke er på Team Trøndelag, laget som samler landsdelens beste spillere. 

Neste onsdag er det klart for sesongens første bortekamp. da blir det bytur og motstander er Byåsen.

Kampens beste spiller Ane Gjære synes det er godt å være i gang. 

FOTO: Per Magne Moan

- Ja det her er kjempeherlig og vi har gledet oss til dette lenge, sier hun og mener starten på sesongen ikke kunne vært gjort bedre.  

- Vi elsker å spille på hjemmebane og synes det er veldig artig at så mange  kommer og ser kampen, sier hun og bekrefter det trener Terje Moan sa om nivårskjell fra i fjor.  

 Likevel er det ikke gjort store endringer i sesongforberedelsene i forhold til tidligere.

- Vi har egentlig gjort det samme som vi har brukt å gjøre. Vi har trent gørgodt og føler oss kjempeklare til å starte sesongen nå.

Annonse