ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Heldigital strømstasjon:

Gravemaskinen er igang

Kinderegg: Den nye og heldigitale strømstasjonen på Sutterøy i Stjørdal vil imøtekomme behovet for elektrifiseringen av samfunnet, det igjen er bra for miljø og hjelper det lokale næringslivet, det er konsernsjef i Tensio nett, Trygve Kvernland (t.v) og ordfører Ivar Vigdenes, skjønt enige om Foto: Anne Gundersen

Torsdag kunne gravemaskinen endelig ta det første taket i jorda i Tensios nye flaggskip-prosjekt, den heldigitale strømstasjonen på Sutterøy i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2020 kl 21:26

ANNONSE
Annonse

– Dette er en merkedag, erklærte konsernsjef i Tensio nett, Trygve Kvernland, under den offisielle åpningen av byggeplassen som skal huse det første heldigitale strømanlegget i regionen.

– Dette er et svært moderne anlegg og det at det er digitalt, betyr at vi sparer både kostnader og miljøet. Ifølge Kvernland har bygningsmassen blitt mindre mens prosjektutviklingen har pågått.

– Nå er vi nede på 700 kvadratmeter og det er svært lite med tanke på hvor mye strøm som skal produseres her. Det å bygge denne stasjonen er en del av vår posisjonering som en stor og miljøeffektiv strømleverandør.

Saken fortsetter under lydfila:

Lokale entreprenører

I all hovedsak er entreprenører og underleverandører knyttet til prosjektet lokale.

– MT Byggteknikk og Tverås Maskin skal stå for det aller meste. Når det gjelder det som er inne i bygget, alle de digitale nyvinningene, så er vi nok ikke der at dette produseres på Stjørdal. Enda!

Anlegget vil legge tilrette for mer elektrifisering og bedre forsyningssikkerhet for Stjørdal og er del av oppgraderingen av strømnettet i Trøndelag som pågår og vil pågå i årene fremover. Oppgraderingen er nødvendig for å håndtere infrastrukturutvikling og mer elektrifisering i regionen og bidrar til lavere Co2-utslipp.

Elektrifisering

– Vi vet at blant annet Avinor tar sikte på omfattende elektrifisering og dette gjelder også flere andre store aktører her, sa ordfører Ivar Vigdenes, som var til stede for å overlevere blomster til konsernsjefen.

– Og så er det slik at vi er inne i en helt spesiell periode som følge av koronapandemien. Dermed er det godt å se at prosjekter som dette kommer igang og at det skjer med lokale entreprenører på laget.

Også Vigdenes påpekte viktigheten av digitalisering av strømforsyningen av hensyn til miljøet.

– Stjørdal har vedtatt å være en foregangskommune innen miljøvern og dermed blir dette svært viktig for oss.

Konkurransedyktig

Leder i Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus, var også tilstede for å overvære det store øyeblikket.

– For meg er det ekstra gledelig at lokale leverandører og underleverandører er konkurransedyktige. Det er jo ikke slik at man velger leverandører fordi de er lokale, de må kunne møte både kvalitetskrav og den økonomiske siden av saken. Dermed er også det en gevinst å ta med oss i dette prosjektet, mener uthus.

Nøkkelord

ANNONSE