Annonse
Nea Radio

Fersk statssekretær til Røros:

Regjeringen satser på Kulturminnefondet

Ragnhild Sjoner Syrstad (Ap) ble utnevnt som statssekretær i Klima-og miljødepartementet etter regjeringsskiftet nå i høst. Foto: Arbeiderpartiet/Bernt Sønvisen.

Ragnhild Sjoner Syrstad (Ap) ble utnevnt som statssekretær i Klima-og miljødepartementet etter regjeringsskiftet nå i høst. Allerede førstkommende fredag varsles det at hun vil besøke Kulturminnefondet på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2021 kl 19:22

Annonse

I Hurdalsplattformen har Regjeringen forpliktet seg til å legge frem en opptrappingsplan for Kulturminnefondet.

-Vi står klare til å ønske departementet hjertelig velkommen, sier direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet i en pressemelding.

Kulturminnefondet legger opp til å gi en bred orientering om arbeidet over hele landet til delegasjonen fra Klima- og Miljødepartementet, sier Bjørgen.

- Prosjektene som støttes utløser stor nytte for samfunnet og et betydelig privat engasjement i bevaringsarbeidet. Kulturminnefondet opplever nå en uvanlig stor vekst i søknadsmengden, og hadde ved utløpet av august 50 prosent økning i søknadsmengden siden 2020, som også var et rekordår, sier han.

I følget fra Klima- og miljødepartementet er foruten statssekretæren også ekspedisjonssjef i kulturmiljøavdelingen Tarjei Selman.

Nøkkelord

Annonse