Nea Radio

Satser på e-sport i Ålen

Snart på nett: E-sportrommet i Ålen ILs klubbhus tar gradvis form. Her er Sindre Mikkelsen i gang med å installere en av fem gaming PC-er. Foto: Ålen IL

Ålen ILs e-sportgruppe kan snart ønske velkommen til idrettslagets nyeste satsing. I oktober åpnes dørene til det nye e-sportrommet i klubbhuset på Kirkhusmoen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er en trio 16-åringer som har etablert e-sportgruppa til Ålen IL. Leder for gruppa, Iver Ryen Hov, forteller at det handler om å ta knekken på fordommer.

– Alle ser jo oss som de derre late gamerne som sitter og spiser Grandiosa og drikker energidrikke hele tida. Men vi har lyst til å vise at det her er toppidrett. Og det er det vi skal ha hovedfokus på med det her – at det samtidig skal være bredde, men det skal være seriøst. Så vi skal motbevise det folk allerede har sett for seg av hva e-sport er for noe, forklarer Ryen Hov.

Ryen Hov er, sammen med Sindre Mikkelsen og Kasper Grønli, i full sving med å innrede e-sportrommet i klubbhuset på Kirkhusmoen. Her skal det i første omgang komme fem komplette gaming PC-er. Og de er i dialog med profesjonelle utøvere med å organisere og gjennomføre trening.

Håper på sponsorer

Å investere i utstyret som kreves for e-sport er ikke et billig foretak. Ryen Hov forteller at de har søkt om støtte, og sender samtidig ut en bønn til lokalt næringsliv.

Satser friskt i hjembygda: Iver Ryen Hov, leder i e-sportgruppa til Ålen IL. Her fra e-sportdagen 2018. Foto: Eivind Von Døhl (gamer.no)

– Akkurat nå så har vi sendt inn en søknad til Gjensidigestiftelsen. Men vi vil jo selvfølgelig ønske at vi får tak i noen penger fra lokale sponsorer som har lyst til å være med på en sport som skal bli mye større, og hjelpe til å drive det slik at vi kan få starta opp ordentlig, og få ungdommen med på det her. For det er mange som sitter hjemme alene og bare sitter og spiller. Som ikke føler seg hjemme i fotball, håndball eller andre skikkelig fysiske idretter, sier han.

Han forteller også at en del av treningsopplegget vil omhandle fysisk aktivitet.

– Vi kommer til å ha en del fysisk trening. Vi kommer til å legge til rette for alder, og eventuelt muligheter for at folk som har et handicap også kan bli med på e-sport. Det er en mulighet for alle. Vi skal legge opp til at alle spillere har mulighet til å bli med. Det som er hovedfokuset vårt er at alle skal få bli med uansett vilkår, forteller han.

Problemet er kapasiteten.

– Hvis det blir for mange søkere så må vi plukke. Fordi vi har bare kapasitet til tjue nå i starten. Så jeg håper at folk skjønner at vi er nødt til å plukke helt i starten, frem til at vi får flere PC-er – hvis vi får flere PC-er.

Ambisjonen er å være online og klar i løpet av veldig kort tid:

– Som det ser ut nå så er det i starten av oktober vi satser på å være klar, og får kjørt i gang slik at medlemmene får det de har betalt for, avslutter den unge lederen for Ålen ILs nye e-sportgruppe.

Hør hele intervjuet med Iver Ryen Hov her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...