Annonse
Nea Radio

Saniteten feiret 110 år med stil

STYRET: Fra venstre Gerd Jensås, Elin Grønli, Bjørg Ingrid Grønli og Aud Almås var fornøyd med jubileumsfeiringen. Foto: Marit Manfredsdotter. Foto: Marit Manfredsdotter

Ålen Sanitetsforening feiret fredag kveld 110-årsjubileum med konsert i Ålen kirke og jubileumsmiddag i Hovet. Hør vår reportasje og se alle bildene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Ålen Sanitetsforening feiret fredag kveld 110-årsjubileum med en flott konsert i Ålen kirke og en stilfull jubileumsmiddag i Hovet.

- Det ble en fantastisk kveld, oppsummerer leder i sanitetsforeninga, Bjørg Ingrid Grønli.

På kirkekonserten stilte bygdas sang- og musikkrefter opp og bidrog til en variert konsert. Her var både elever fra kulturskolen, Godt Vaksin, Helges, Ålen Spellmannslag og visegruppa Røst for å nevne noen.

Jubileet fortsatte med jubileumsmiddag i Messa for 100 gjester. Anders J. Reitan framførte først sin egen prolog til jubilanten. Det var flere allsanger, og på menyen sto sodd.

Styret i Ålen Sanitetsforening har utnevnt tre æresmedlemmer, og leder Bjørg Ingrid Grønli sto for utdelingen til Kirsten Brattås, Helga Aspås og Knut A. Flagestad. Det ble også gjort stas på tidligere æresmedlem Gerd Jensås som har vært med i styret i saniteten i 40 år. Kirsten Brattås, Gunda Åsheim og Magnhild Bakås fikk blomster for lang og tro tjeneste.

Fylkesleder Målfrid Todal fra NKS Sør-Trøndelag tok for seg deler av historien til sanitetskvinnene, og la vekt på at det er viktig framover å tenke nytt og være modig.

- Tre viktige satsingsområder er vold mot kvinner, skjønnhetstyranni og integrering av innvandrerkvinner, sa Todal.

Politikerkritikk

Ordfører Jan Håvard Refsethås hilste og overrakte en sjekk på tusen kroner til sanitetsforeninga, mens Rolf Engan underholdt forsamlingen med gode historier fra sanitetens arbeid.  Også nyutnevnt æresmedlem Knut A. Flagestad holdt en underholdende tale og var kritisk til at politikerne har stengt terapibassenget som Ålen Sanitetsforening har brukt en million kroner på.

Reidun Roland fra Røros Sanitetsforening og Liv Sunde Moan fra Haltdalen Sanitetsforening hilste fra sine lokallag.

Per Olav Almås ledet arrangementet i kirka og jubileumsmiddagen på en fin måte krydret med gode historier.

Hør intervju med leder i Ålen Sanitetsforening Bjørg Ingrid Grønli, Gerd Jensås og smakebiter fra kirkekonserten: (Flere bilder under reportasjen)