Nea Radio

Sandvik formelt valgt som fylkesordfører

Valgt: Tore O. Sandvik (Ap) er valgt til ny fylkesordfører i Trøndelag og Tomas Iver Hallem er ny varaordfører. Her sammen med Anne Marit Meavssvik Foto: Anne Gundersen

Tore O. Sandvik (Ap) er nå formelt valgt inn som fylkesordfører i Trøndelag. Varaordfører for det nye storfylket blir Tomas Iver Hallem (Sp).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2017 kl 05:44

Under det aller første fylkestingsmøtet i det som blir nye Trøndelag fylke, ble Tore O. Sandvik (Ap) offisielt valgt inn som fylkesordfører.

78 representanter møtte til det historiske og konstituerende møtet.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Skriftlig

Kandidatene til stillingen som fylkesordfører var Tore O. Sandvik (Ap) og Pål Sæther Eiden (H), mens for varaordførerembetet sto valget mellom Lill Harriet Sandaune (FrP) og Tomas Iver Hallem (Sp). Avstemningen foregikk skriftlig og etter opptelling ble ikke uventet Sandvik og Hallem valgt. Førstnevnte med 58 mot 19 stemmer og sistnevnte med 57 mot 21 stemmer og en stemme ble forkastet.

Fartstid

Sandvik har vært medlem av Sør-Trøndelag fylkesting og fylkesutvalg siden 1999 og fylkesordfører i Sør-Trøndelag siden 2003.

Hallem har vært medlem av Verdal kommunestyre 1995–2011 og fra 2015, medlem av formannskapet 2003–2011, varaordfører 2003–2011 samt medlem av Innherred samkommunestyre 2004–2011.[3] Fra 2011 til han ble fylkesråd i 2016, var han Senterpartiets gruppeleder og leder i fylkestingets komité for plan og økonomi.[4] I 2012 ble han leder i Nord-Trøndelag Senterparti.

Samlet

Tore O. Sandvik holdt takketale hvor han også takket dem som var mot sammenslåing, men som i ettertid har jobbet aktivt for å samle en stororgansisasjon.

– Vi er 4700 ansatte i den nye organisasjonen og det betyr at vi har stor kraft og er en enorm muskel i det Trønderske samfunnslivet. Tenk hvor mye innovasjon og energi som kan utløses av dette, sa Sandvik.

– Vi er til for alle dere som befolker denne landsdelen. Nå vokser vi sammen, vi som hører sammen.

Nord- og Sør- Trøndelag blir offisielt ett den 1. januar 2018.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...